Φιλική ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι γνώρισε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες, που έπαιξαν με πολλές απουσίες λόγω των εθνικών ομάδων, ηττήθηκαν με 1-0 από την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στα καρέ του Γιαννιώτη, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Οι γηπεδούχοι με το τέρμα του Σάλομον στο 29ο λεπτό  νίκησαν τον Ολυμπιακό και μετά την ΑΕΚ (2-1) κέρδισαν και τους Ερυθρόλευκους σε φιλικό παιχνίδι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο (12/9).

Ο Πορτογάλος έχει μπροστά του αρκετές ημέρες για να δουλέψει με την ομάδα του και να προετοιμάσει κατάλληλα τους παίκτες ενόψει του μεγάλου παιχνιδιού με την Ενωση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-4-2, έχοντας τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια και τον Μπρούνο στο δεξί άκρο της άμυνας.

Συγκεκριμένα, οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με τους Τζολάκη, Μπρούνο, Σισέ, Μπα, Τοροσίδη, Καφού, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Χασάν και Ελ Αραμπί.

Από την άλλη, ο Νταμίρ Κάναντι ξεκίνησε τον Ατρόμητο με τους Γιαννιώτη, Γκάλο, Κιβρακίδη, Ρισβάνη, Γούτα, Τομάσεβιτς, Σάλομον, Ούμπιδες, Ραμπέγιο, Αγκάγιεβ και Μανούσο.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Ατρομήτου. Στο 13’ ο Μαντί Καμαρά βρήκε χώρο έξω από την περιοχή του Γιαννιώτη, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ατρόμητος απάντησε με τον Ραμπέγιο. Ο Ισπανός σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Τζολάκης έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ, δείχνοντας τα αντανακλαστικά του.

Οι Ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν κυρίως με κινητήριο μοχλό τον Ματιέ Βαλμπουενά, με τον Γάλλο να δημιουργεί ρήγματα από τα άκρα, αλλά πάντα στο τέλος οι γηπεδούχοι κατάφερναν να διώξουν την μπάλα.

Στο 27’ ο Γάλλος σούταρε, αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε. Δύο λεπτά αργότερα ο Ατρόμητος έκανε το 1-0 με ένα πολύ ωραίο γκολ του Σάλομον. Ο μέσος της ομάδας του Περιστερίου βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, «ζύγισε» το πόδι του, σούταρε φαλτσαριστά και έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Τζολάκης.

Ο νεαρός πορτιέρε εκτινάχθηκε, αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει του Αυστριακού, που έκανε το 1-0.

Στο 39’ ο Μανούσος βρήκε στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον Τζολάκη, έκανε τη λόμπα, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν με κεφαλιά του Μπα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ετσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε το γκολ που θα έφερνε στα ίσια το παιχνίδι. Στο 51’ ο Καφού σούταρε, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Τοροσίδη, αυτός προσπάθησε να τη στείλει στα δίχτυα, αλλά και πάλι κόντραρε και ο Γιαννιώτης μπλόκαρε. Στο 66’ ο Τοροσίδης δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαρτίνς έκανε τις πρώτες του αλλαγές, βάζοντας στο ματς τους Χολέμπας, Ραφίνια και Αβραάμ αντί των Σισέ, Τοροσίδη και Ραντζέλοβιτς.

Στο 71’ ο Ατρόμητος κέρδισε φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού, μετά την κούρσα του Γιακουμάκη. Το εκτέλεσε ο Ούμπιντες, αλλά ο Τζολάκης ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 76’ ο Μαρτίνς έκανε νέες αλλαγές, βάζοντας τους Σουρλή και Κάιπερς αντί των Βαλμπουενά και Καφού. Στο 84’ ο Μπρούνο συνέκλινε και σούταρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε λίγο αργότερα και το νέο σουτ που επιχείρησε ο Βραζιλιάνος μπακ, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τον Ατρόμητο νικητή με 1-0.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Τομάσεβιτς (67′ Στρούγγης), Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Γούτας, Σάλομον, Ουμπίδες (74′ Xαρίσης), Ραμπέγιο (46′ Μουνίθ), Αγκάγιεβ (46′ Γιακουμάκης), Μανούσος (67′ Κωτσόπουλος)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Μπρούνο, Μπα, Σισέ (67′ Παπαδόπουλος), Τοροσίδης (67′ Χολέμπας), Καμαρά, Καφού (77′ Σουρλής), Βαλμπουενά (77′ Κάιπερς), Ραντζέλοβιτς (67′ Ραφίνια), Ελ Αραμπί, Χασάν.