Σε πορτοκαλί συναγερμό 5 περιφέρειες – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Άλλο ένα δύσκολο 24ωρο περιμένει το Σάββατο την Πυροσβεστική καθώς σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς πέντε περιφέρειες βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό.

Άλλο ένα δύσκολο 24ωρο περιμένει το Σάββατο την Πυροσβεστική καθώς σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς πέντε περιφέρειες βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Κρήτης

Δείτε τον χάρτη:

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

⚠ Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς 🔥 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Σάββατο 05…

Δημοσιεύτηκε από Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk