Στο θέμα της μεταρρύθμισης της ευρωπαϊκής πολιτικής για το άσυλο, η Αυστρία επικρίνει τη γερμανική πρόταση για την καθιέρωση διαδικασιών έγκρισης ασύλου στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αυτό δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα. Αντιθέτως, αυτό που χρειάζεται είναι μια ενιαία προσέγγιση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση των αιτίων της φυγής των μεταναστών/προσφύγων», δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

«Η Ευρώπη έχει μάθει πάρα πολλά από το 2015»

«Έχω μεγάλες προσδοκίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ευρώπη έχει μάθει πάρα πολλά από το 2015. Πολλές αποφάσεις δεν θα λαμβάνονταν πλέον σήμερα με την μορφή που είχαν τότε», τόνισε ο Σάλενμπεργκ.

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ δήλωσε πρόσφατα ότι θα ήθελε να προωθήσει τη μεταρρύθμιση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το άσυλο κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός έχει προτείνει να διεκπεραιώνονται οι διαδικασίες ασύλου στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ