Σειρά επισκέψεων στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες και τη Δράμα, πραγματοποίησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Σε όλη την Ελλάδα, μειώνουμε σταθερά τον αριθμό των διαμενόντων, χάρις στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, τις περιορισμένες ροές και τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Τον ίδιο στόχο έχουμε θέσει και στις Σέρρες» σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

Θα κλείσουμε και τα 67 ξενοδοχεία

«Σήμερα, κλείσαμε δύο ξενοδοχεία τα οποία χρησιμοποιούνταν για φιλοξενία αιτούντων άσυλο. Θα κλείσουμε όλα τα 67 ξενοδοχεία που χρησιμοποιούμε στην χώρα εντός του 2020. Αυτό δείχνει ότι η προσπάθεια ανάκτησης του μεταναστευτικού φέρνει αποτελέσματα τα οποία γίνονται πλέον ορατά στις τοπικές κοινωνίες» ανέφερε ο κ. Μηταράκης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Διευκρίνισε, πως «είμαστε σε μια φάση αποσυμφόρησης πλέον και όχι δημιουργίας νέων δομών».

Η περιοδεία του κ. Μηταράκη στις δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας θα συνεχιστεί αύριο, Σάββατο, καθώς θα μεταβεί στις δομές της Βέροιας, Κάτω Μηλιάς, Νέας Καβάλας και Αλεξάνδρειας.

Σημειώνεται πως σήμερα το υπουργείο Μετανάστευσης ανακοίνωσε τον τερματισμό λειτουργίας άλλων έξι ξενοδοχειακών δομών φιλοξενίας μεταναστών.

Πρόκειται για τρεις στα Γρεβενά, δύο στις Σέρρες και μία στην Έδεσσα. Οι συνολικά 250 διαμένοντες σ’ αυτές μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας.

Από τα μέσα Ιουλίου έχουν κλείσει συνολικά 18 δομές: 10 στα Γρεβενά, δύο στις Σέρρες, δύο στην Έδεσσα, μία στην Κοζάνη, μία στις Πρέσπες, μία στη Φλώρινα και μία στην Αργολίδα.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει κλείσιμο, μέχρι το τέλος του έτους, και των υπόλοιπων 49 ξενοδοχειακών δομών φιλοξενίας του προγράμματος Filoxenia

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ