Αυξήθηκαν κατά 59,7% οι εξαγωγές φαρμάκων το πρώτο εξάμηνο

Αντιστοιχούν στο 6% επι του συνόλου των εξαγωγών

Οι εταιρείες καλούνται να χρηματοδοτήσουν εκείνες τις όποιες υπερβάσεις της φαρμακευτικής δαπάνης των νοσοκομείων χωρίς να έχει τεθεί οποιοδήποτε πλαφόν, τονίζει ο κ. Πασχάλης Αποστολίδης

Kατά 59,7% αυξήθηκαν οι εξαγωγές φαρμάκων το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια, τα φάρμακα παραμένουν σταθερά το δεύτερο σε αξία εξαγώγιμο προϊόν της ελληνικής οικονομίας, μετά τα πετρελαιοειδή, με το ποσοστό της συμμετοχής τους στο σύνολο των εξαγωγών να ξεπερνά το 6%.

Σύμφωνα με τον ΠΕΦ, η αύξηση των εξαγωγών για το ελληνικό φάρμακο έγινε σε μια ιδιαίτερα δυσμενή περίοδο, που οι διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες υπολειτουργούσαν λόγω της πανδημίας και υπήρχαν τεράστιες καθυστερήσεις στο διεθνές εμπόριο. Μάλιστα, οπως διευκρινίζεται, η αύξηση των εξαγωγών έγινε, αφού καλύφθηκαν πλήρως οι εγχώριες ανάγκες σε φάρμακα.

«Εκτός από τον σημαντικό της ρόλο για το σύστημα υγείας, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ένας ελπιδοφόρος κλάδος, με μεγάλη αξία για την οικονομία και τις εξαγωγές. Οι παραγωγικές επενδύσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών και η προσέλκυση επενδύσεων ξένων εταιρειών, θα έχουν μια μοναδική πολλαπλασιαστική επίδραση στο ΑΕΠ της χώρας και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΕΦ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk