«Φανταστικά» χαρακτηρίζει τα όσα αναφέρει το χθεσινό δημοσίευμα της Die Welt, το τουρκικό ΥΠΕΞ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, περίπου 24 ώρες μετά τη δημοσίευσή της εν λόγω είδησης. Ωστόσο, πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι χρειάστηκε περίπου μια ολόκληρη ημέρα, προκειμένου η γειτονική χώρα να δώσει τη δική της εκδοχή για το εν λόγω γεγονός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η είδηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Die Welt για την ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας».

«Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσόγειο και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στην διεθνή πρακτική και στο δίκαιο» συμπληρώνει.

Μάλιστα, καταλήγει λέγοντας πως «αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψευδή ας σταματήσουν τα βήματα τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».