Στο «κόκκινο» παραμένει όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων η Αττική καθώς και χθες εδώ συγκεντρώθηκαν τα μισά κρούσματα της χώρας.

Οι στιγμές χωρίς μάσκα είναι πλέον η παρένθεση στην καθημερινότητά των Αθηναίων. Εξαίρεση οι λίγοι ευτυχώς που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο κοροναϊός είναι μια συνομωσία.

Ένα διάλειμμα χωρίς τη μάσκα μετά το λεωφορείο και πριν το τρένο. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα, που διαμορφώνεται με το δεύτερο κύμα του κοροναϊού για πολλούς να είναι ήδη εδώ.

Η Αττική παραμένει πρωταθλήτρια πανελλαδικά με 97 κρούσματα την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου. Η ανησυχία ανάμεσα στους Αθηναίους είναι φανερή – πολλοί φοράνε μάσκες ακόμα και στο δρόμο.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί στους λοιμωξιολόγους το αυξημένο ιικό φορτίο που παρατηρείται σε δύο μεγάλος δήμους έναν στα βόρεια προάστια, όπου ήδη η δημοτική αρχή έλαβε μέτρα και έναν στα νότια με μεγάλο πληθυσμό.

Μόνο την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου, από τα 97 κρούσματα της Αττικής, τα 21 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Μαζί με τα κρούσματα αυξάνονται και οι προκλήσεις για τον πολυπληθέστερο νομό της χώρας – με τις αρχές να βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό.