Συμβουλές για το πως θα μπορέσουμε να πείσουμε τους νέους, ως κοινωνία, να φορούν μάσκα και να αποφεύγουν συμπεριφορές που μπορεί να αποβούν μοιραίες έδωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον φονικό ιό απάντησε πως «πώς θα πείσουμε τους νέους τη στιγμή που κινδυνεύουν λιγότερο; Νομίζω ξεκινάει από εμάς, από το δικό μας παράδειγμα και τη δική μας επικοινωνία μαζί τους. Ζούμε σε μία κοινωνία όπου η επικοινωνία πάει να αχρηστευτεί σαν μέτρο μεταξύ των ανθρώπων. Με έναν νέο άνθρωπο είναι καλύτερο να ακούμε παρά να δίνουμε οδηγίες. Να μην τονίζεται το τιμωρητικό αλλά η ασφάλεια όλων».

Στη συνέχεια εξήγησε πως αυτό θα είναι ένα «γενικότερο θέμα της κοινωνίας μας. Η κοινωνία μας πρέπει να πάει προς τα μπροστά και όχι προς τα πίσω».

«Το να υιοθετήσω συμπεριφορά διαφορετική από τη συμπεριφορά του μεγάλου, ο οποίος πιθανώς είναι μικροβιοφοβικός, αποτελεί γενναιότητα. Οι νέοι στο DNA τους είναι πιο γενναίοι. Πρέπει να τους ακούσουμε. Πρέπει να αφεθούν στην ελευθερία τους, να ακούσουν όλες τις απόψεις και να επιλέξουν το σωστό. Αν τους φερθούμε αδελφικά και όχι πατρικά νομίζω θα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα» κατέληξε.

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε πως «ξέρουμε ότι για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε ένα lockdown η μάσκα, σαν ένα μέτρο που βοηθάει όλα τα υπόλοιπα, μειώνει αυτή την πιθανότητα και κανείς μας δεν θέλει να ξαναζήσει μια τέτοια κατάσταση. Και δεν θα την ξαναζήσουμε αν τηρήσουμε αυτούς τους κανόνες».