Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Τι αλλάζει στις περιοχές που ισχύουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα

Αλλαγές στις περιοχές που βρίσκονται υπό καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω του κοροναϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

Αλλαγές στις περιοχές που βρίσκονται υπό καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε πως «αναπροσαρμόζουμε συνεχώς την πρακτική μας ανάλογα με τα δεδομένα. Το μεγάλο στοίχημα είναι να συνεχίσουμε να κινούμαστε αποτελεσματικά».

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πως με τη σύμφωνα γνώμη της επιτροπής στις περιοχές που υπάρχουν περιοριστικά μέτρα θα επιτρέπεται από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου η λειτουργία λαϊκών αγορών ως εξής:

  • Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές, παραγωγούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτή και μόνο, θα συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία πωλητών.
  • Θα υπάρχει υποχρεωτική απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων, με τον ενδιάμεσο χώρο κενό, ελεύθερο από αντικείμενα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η τήρηση των παραπάνω μέτρων θα ελέγχονται επισταμένως από τους αρμόδιους φορείς.

Σημειώνεται πως οι περιοχές που βρίσκονται υπό ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων είναι τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Χαλκιδική, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Λέσβος, η Μύκονος και η Ζάκυνθος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk