Με εφτά ημέρες καθυστέρηση θα ηχήσει το κουδούνι στα σχολεία της χώρας, όπως φαίνεται, μετά την ομόφωνη απόφαση των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για έναρξη της σχολικής χρονιάς την 14η Σεπτεμβρίου, αντί της 7ης Σεπτεμβρίου όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Με τον τρόπο αυτό οι ειδικοί ενεργοποιούν μία ακόμη δικλίδα ασφαλείας για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να έχει προγραμματίσει για σήμερα στις 4 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Τον πρώτο λόγο στη χθεσινή κρίσιμη σύσκεψη είχαν οι επιδημιολόγοι, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες αποκρυπτογραφούν τα δεδομένα που καταγράφει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και αφορούν την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, κάνοντας παράλληλα εκτιμήσεις για εκείνα που θα ακολουθήσουν.

Υπό το πρίσμα αυτό οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς δίδεται ο απαραίτητος χρόνος για να εντοπιστούν οι φορείς στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στις τουριστικές περιοχές που δέχτηκαν μεγάλο… κύμα επισκεπτών, έπειτα από την επιστροφή και των τελευταίων παραθεριστών.

Επιπλέον, οι οικογένειες που απόλαυσαν τις θερινές διακοπές τους τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, θα μπορούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών για αυτοπεριορισμό τουλάχιστον εφτά ημερών, με αποτέλεσμα όταν ηχήσει το πρώτο κουδούνι οι μαθητές να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες υπό τις ευνοϊκότερες προϋποθέσεις.

-Ποιες προετοιμασίες έγιναν στα σχολεία

-Τα περιοριστικά μέτρα που αποφασίστηκαν

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Τρίτη