Τέλος στην αγωνία των γονιών, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων θα μπει την Τρίτη στις 16:00.

Συγκεκριμένα, αύριο είναι προγραμματισμένη κοινή συνέντευξη Τύπου, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Σε αυτή θα παρουσιαστούν οι λεπτομέρειες της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Στη συνέντευξη θα παρίσταται και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Πρώτο κουδούνι στις 7 ή 14 Σεπτεμβρίου;

Πάντως, λιγότερο από 24 ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις επικρατεί προβληματισμός για το ποια ημερομηνία θα είναι πιο ασφαλής ώστε να ανοίξουν με τους μικρότερους δυνατούς κινδύνους τα σχολεία, επικρατεί στην κυβέρνηση αλλά και στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων που παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη της πανδημίας.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να διατυπώσει την τελική της εισήγηση προς την κυβέρνηση για την ημερομηνία ανοίγματος των σχολικών μονάδων με τις δύο ημερομηνίες που «παίζουν» να είναι 7 και 14 Σεπτεμβρίου.

Το δίλημμα στην κυβέρνηση είναι δεδομένο καθώς μπορεί τις δύο τελευταίες ημέρες να υπήρξε μία κάμψη στον αριθμό των νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ωστόσο υπάρχει ο φόβος νέας έξαρσης τις επόμενες ημέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι επιστήμονες δεν έχουν ενιαία στάση για το άνοιγμα των σχολείων, δηλαδή την ημερομηνία που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι αλλά και το ρόλο που διαδραματίζει ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη στη μετάδοση του ιού.

Αρκετοί επιμένουν πως θα είναι καλύτερο να ξεκινήσει η έναρξη των μαθημάτων μία εβδομάδα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό, δηλαδή στις 14 Σεπτεμβρίου. Το υπουργείο Παιδείας  πάντως – μέσω της ΓΓ που μίλησε το πρωί στο MEGA – είναι πανέτοιμο για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων ακόμη και στις 7 Σεπτεμβρίου εάν χρειαστεί.

«Έχουμε φροντίσει για την στελέχωση με διορισμούς για πρώτη φορά έπειτα από 10 χρόνια, έχουν βγει οι καινούριοι πίνακες του ΑΣΕΠ, οι καθαρίστριες βρίσκονται στη θέση τους, ενώ όλα τα σχολικά κτίρια είναι εφοδιασμένα με αντισηπτικά και απολυμαντικά σημείωσε η Σίσσυ Γκίκα λέγοντας ότι αυτό που μένει είναι να δοθεί το «πράσινο» φως από τους ειδικούς για την ημερομηνία.