Αλλες 30 ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ ή στους δήμους την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους γλιτώνοντας από αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών τελών και πρόστιμα της τελευταίας πενταετίας.

Η νέα προθεσμία που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και συμπίπτει με την προθεσμία που έχει δοθεί για την τακτοποίηση των αυθαίρετων επιφανειών με την υπαγωγή τους στον νόμο 4495/2017, ενώ εξυπηρετεί περισσότερο τους ιδιοκτήτες οι οποίοι θα πρέπει υποχρεωτικά να επισκεφθούν τον δήμο τους στην περίπτωση που θα πρέπει να δηλώσουν αλλαγή χρήσης του ακινήτου ή αλλαγές δικαιώματος επί του ακινήτου.

«Δίνεται στους πολίτες η τελευταία ευκαιρία για να ρυθμίσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας χθες στον Σκάι, για να αποκαλύψει ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 1.650.000 αιτήσεις-δηλώσεις για πάνω από 35 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα με τους δήμους και το κράτος να κερδίζουν περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ ετησίως.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν τη Δευτέρα