Συναγερμός έχει σημάνει στη Μύκονο καθώς έρευνα μικτού κλιμακίου της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ΕΟΔΥ και Αστυνομίας αποκάλυψε μία υγειονομική «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί.

Μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν σε πασίγνωστο ξενοδοχείο και λήψη 200 δειγμάτων για μοριακή ανάλυση, εντόπισαν 6 κρούσματα κοροναϊου, τρία στο προσωπικό του ξενοδοχείου και τρία σε πελάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν προηγηθεί καταγγελίες για κρούσματα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στις αρχές.

Το «έσκασε» 26χρονος θετικός στον κοροναϊό

Όπως αποκάλυψε tovima.gr σε εξέλιξη είναι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό ενός 26χρονου που το έσκασε χθες το βράδυ του από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όταν διαγνώστηκε ότι είναι θετικός στον κοροναϊό.

O 26χρονος είχε δηλώσει στους γιατρούς ότι είχε το τελευταίο πενθήμερο πυρετό κι άλλα συμπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός έφυγε από το νοσοκομείο με τη βοήθεια του αδελφού του που ήταν μαζί του και έκτοτε αναζητείται.

Θετική στον κοροναϊό εργαζόταν σε γυμναστήριο

Νεαρή γυμνάστρια, η οποία εργαζόταν σε νησί των Κυκλάδων υποβλήθηκε σε τεστ κοροναϊού, στο οποίο βγήκε θετική.

Όταν οι αστυνομικοί την αναζήτησαν στη διεύθυνση του σπιτιού όπου θα έκανε την 14ημερη καραντίνα ανακάλυψαν πως είχε φύγει από το νησί. Όπως διαπιστώθηκε έμενε με τη μητέρα της στην Αθήνα, ενώ παράλληλα εργαζόταν και σε γυμναστήριο των νοτίων προαστίων.

Η γυμνάστρια συνελήφθη και της επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

«Θέμα ατομικής ευθύνης είναι το σπάσιμο της καραντίνας από άλλο κρούσμα και η αυθαίρετη προσέλευσή του στη νέα του εργασία, χωρίς να γνωρίζουν οι οικείοι και οι επαγγελματίες ότι είναι θετικό, πολλώ δε μάλλον που στη συγκεκριμένη εργασία υπήρχαν πολλές θέσεις και ο εργαζόμενος θα είχε καθημερινά επαφές με δεκάδες ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. σε όλη τη χώρα χθες έγιναν 58.466 έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, παραβάσεις σε τρία καταστήματα για υπεράριθμους πελάτες στα οποία επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας.

Επίσης σε έξι ιδιοκτήτες καταστημάτων για λειτουργία μετά τα μεσάνυχτα επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας. Ακόμη βεβαιώθηκαν 330 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας.