Ευχάριστα είναι τα νέα από τις Μυκήνες, όπου μπορεί η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ωστόσο δεν απειλείται οικισμός, ενώ σώθηκε και ο αρχαιολογικός χώρος χωρίς να υποστεί σημαντικές ζημιές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετάδωσε η ΕΡΤ, υπάρχουν ελάχιστες ζημιές στο περιβάλλοντα χώρο του σημαντικού μνημείου της περιοχής, ωστόσο το γεγονός ότι είχαν καθαριστεί έγκαιρα τα χόρτα, απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς στο εσωτερικό.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, «η φωτιά πέρασε σε τμήμα του αρχαιολογικού χώρου και έκαψε ξερά χόρτα, χωρίς να απειλήσει το Μουσείο».

Πλέον οι προσπάθειες των εναέριων μέσων, αλλά και των επίγειων δυνάμεων είναι σε βουνά, που υπάρχουν κάποιες ενεργές εστίες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, επειδή στην περιοχή δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι γρήγορα και αυτές οι εστίες θα αντιμετωπιστούν θετικά.

Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Εκκενώθηκε νωρίτερα ο αρχαιολογικός χώρος

Νωρίτερα, οι Αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση του αρχαιολογικού χώρου.

Όπως ανέφερε η τοπική ιστοσελίδα argolikeseidiseis, η φωτιά εντοπίσθηκε απέναντι από τον χώρο του Τάφου του Αγαμέμνονα, κατευθυνόμενη σε παρακείμενη ρεματιά, με τον άνεμο να την σπρώχνει προς Προσύμνη.

Όμως στη συνέχεια εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτα απειλώντας ευθέως και τον αρχαιολογικό χώρο.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, μαζί με δημοτικούς συμβούλους. Ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και του Δήμου Άργους – Μυκηνών βρίσκεται επί ποδός και βοηθούν με τα μέσα που διαθέτουν για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο και να περιοριστεί όσο το δυνατό περισσότερο η ζημιά.

Εικόνες από τη φωτιά