Διαδηλώσεις από αρνητές του κοροναϊού πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, όπως το Παρίσι, το Βερολίνο, το Λονδίνο και η Κοπεγχάγη.

Ειδικά στο Λονδίνο, πάνω από 10.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ, ζητώντας να «μπει ένα τέλος στα κυβερνητικά ψέματα».

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με αντικυβερνητικά συνθήματα: χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση «τρομοκράτες που έχουν ανοίξει πόλεμο με τον λαό» και παρομοιάζουν τους περιορισμούς για τον κοροναϊό με… βασανιστήρια.

Ένα από τα επιχειρήματα των διαμαρτυρόμενων είναι ότι ο κοροναϊός είναι ένα ψέμα που διαδόθηκε ως μέρος ενός μυστικού παγκόσμιου σχεδίου του Μπιλ Γκέιτς!

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση είναι ο Ντέιβιντ Άικ (David Icke), πάλαι πότε συμπαρουσιαστής στην αθλητική τηλεοπτική εκπομπή Grandstand και νυν κεντρικό πρόσωπο των συνωμοσιολόγων. Στο πλευρό του βρέθηκε και ο Πιρς Κόρμπιν, αδερφός του πρώην ηγέτη του Εργατικού Κόμματος.

Ποιος είναι ο Ντέιβιντ Άικ

Ο Ντέιβιντ Άικ είναι γνωστός συνωμοσιολόγος που έχει απασχολήσει πολλές φορές τα μέσα με τις εκκεντρικές του απόψεις.

Ο 68χρονος Βρετανός είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος και έχει παρουσιάσει τον εαυτό του ως σωτήρα της ανθρωπότητας από τους ερπετόμορφους ηγέτες του κόσμου.

Γεννημένος στο Λέστερ το 1952, ο Άικ αγωνίστηκε για λίγα χρόνια ως τερματοφύλακας σε διάφορες αγγλικές ομάδες. Καθώς όμως διαγνώστηκε με αρθρίτιδα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την καριέρα του από νεαρή ηλικία. Παρέμεινε όμως στα γήπεδα εργαζόμενος ως αθλητικός ρεπόρτερ.

Κατάφερε μάλιστα να δουλέψει στην εκπομπή Newsnight του BBC και το 1983 έγινε συμπαρουσιαστής στην εμβληματική αθλητική εκπομπή Grandstand.

To 1990, απολύθηκε από το BBC και την επόμενη χρονιά παραιτήθηκε από το Πράσινο Κόμμα.

Ποιες συνωμοσίες υποστηρίζει

Εκείνη τη χρονιά επισκέφτηκε ένα μέντιουμ που του είπε ότι βρίσκεται στη Γη για κάποιο λόγο και ότι θα αρχίσει να λαμβάνει μηνύματα από τον κόσμο των πνευμάτων.

Σύντομα, άρχισε να παρουσιάζει τον εαυτό του ως γιο του Θεού.

Εκμεταλλευόμενος τη φήμη που κέρδισε με τους παράλογους ισχυρισμούς του, ο Άικ έγραψε βιβλία με τις προφητείες του. Μάλιστα, είχε προβλέψει ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει το 1997.

Πιστεύει επίσης ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα ψέμα, ότι η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας είναι στην πραγματικότητα ερπετά και ότι η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 οργανώθηκε εκ των έσω.

Παρά τις αλλοπρόσαλλες απόψεις του, ο Ντέιβιντ Άικ έχει χιλιάδες υποστηρικτές ανά την υφήλιο.

Νούμερο ένα στην παραπληροφόρηση για τον κοροναϊό

Ο 68χρονος συνωμοσιολόγος ήρθε ξανά στο προσκήνιο με τις θεωρίες συνωμοσίας του για τον κοροναϊό.

Πρόσφατα, ο Άικ έγινε ξανά πρωτοσέλιδο, αφού τον Μάιο ισχυρίστηκε στα social media του ότι η εμφάνιση του κοροναϊού σχετίζεται με το 5G. Για τον λόγο αυτό, το YouTube και το Facebook έσβησαν τους λογαριασμούς του.

Τον Απρίλιο, σε τηλεοπτική συνέντευξή του είχε ισχυριστεί ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι «φασισμός». Επίσης, χωρίς να παρέχει καμία απόδειξη, ανέφερε ότι η πανδημία είχε προκληθεί για να κρύψει το σχέδιο της παγκόσμιας τάξης για να συντρίψει την οικονομία, να τερματίσει τη χρήση μετρητών και να θέσει τους ανθρώπους υπό επιτήρηση.

Μια έκθεση του CCDH ισχυρίζεται ότι οι συνωμοσίες του Icke για την πανδημία έχουν προβληθεί πάνω από 30 εκατομμύρια φορές. Με βάση μια ανάλυση βίντεο με τον Icke να μιλάει για τον κοροναϊό στο YouTube, το Facebook και το Instagram, η ομάδα τον περιέγραψε ως τον κορυφαίο παραγωγό παραπληροφόρησης στο Covid-19.