Βολές και ασκήσεις σε όλη την Επικράτεια πραγματοποίησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις την εβδομάδα που πέρασε. Την ώρα που ο Ελληνικός Στρατός βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή λόγω της συνεχούς κλιμάκωσης της έντασης που επιλέγει η Τουρκία, και οι τρεις κλάδοι συνεχίζουν τις βολές και τις εκπαιδεύσεις προκειμένου να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και την αποτρεπτική τους ισχύ.

Συγκεκριμένα, με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου την εβδομάδα από 24 έως 28 Αυγούστου 2020 και σε ολόκληρη την Περιοχή Ευθύνης του πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού και των τριών Κλάδων. Στις δραστηριότητες αυτές πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις και βολές σε Πεδία βολής μεταξύ των οποίων ΨΗΛΟΥ ΣΤΑΛΟΥ, ΑΕΤΟΥ, ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ και ΚΑΡΑΒΙΩΝ.

Από τις κυριότερες δράσεις αυτής της εβδομάδας ήταν η ευρείας κλίμακας αεροναυτική άσκηση η οποία διεξήχθη από την Τρίτη 25 έως την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, Νοτιοανατολικά Κρήτης, Κάσου, Καρπάθου και Νότια Καστελόριζου. Στην άσκηση συμμετείχαν από το Πολεμικό Ναυτικό Φρεγάτες, Υποβρύχια, Ελικόπτερα, από την Πολεμική Αεροπορία αεροσκάφη F-16 καθώς και τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η άσκηση περιελάμβανε αντικείμενα Θαλάσσιας Αποτροπής, Ανθυποβρυχιακού Πολέμου, Αεράμυνας, Έρευνας και Διάσωσης Μάχης και Διοικητικής Μέριμνας.

Κατά τη διάρκεια του συνόλου των δραστηριοτήτων – όπως τονίζεται από το ΓΕΕΘΑ – διαπιστώθηκε ο υψηλός επαγγελματισμός, η έμφαση στις λεπτομέρειες κατά την εκτέλεση όλων των ενεργειών, η ψυχραιμία και η αποτελεσματικότητα του συνόλου του προσωπικού που συμμετείχε, γεγονός που συνέβαλλε στην επίτευξη όλων των στόχων που τέθηκαν από το ΓΕΕΘΑ.