Συνελήφθη χθες το μεσημέρι 63χρονος ημεδαπός εντός του λιμένα Πατρών, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Πληροφοριών οικείας Λιμενικής Αρχής, για παράβαση του νόμου 4139/2013 »περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

https://www.youtube.com/watch?v=vICrl706_kg

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε από λιμενικούς στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. »ΑΙΚ», σε φορτηγό που επρόκειτο να ταξιδέψει με επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο με προορισμό λιμένα εξωτερικού, βρέθηκαν στο χώρο φορτίου και εντός της καμπίνας του τράκτορα τέσσερα σακβουαγιάζ και τέσσερις πλαστικές σακούλες, εντός των οποίων εντοπίστηκαν συνολικά 100 ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες, περιέχουσες κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 105 κιλών και 63 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με το Λ.Σ., η συγκεκριμένη ποσότητα αποτελεί τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης η οποία έχει κατασχεθεί σε φορτηγό διακινούμενο από λιμένα της χώρας μας προς το εξωτερικό και επρόκειτο να διοχετευθεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η εκτιμώμενη αξία της ποσότητας αυτής κυμαίνεται από 3.000.000 ευρώ ελάχιστη έως 5.100.000 ευρώ μέγιστη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, το όχημα, δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μία συσκευή πλοήγησης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.