Κανονικά θα ξεκινήσει και φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός και έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον ποσότητες εμβολίων και θα είναι στην ώρα τους στα ράφια των φαρμακείων, ανέφερε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος και κυρίως επιστημονικός λόγος ο αντιγριπικός εμβολιασμός να ξεκινήσει νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση του in.gr, ο κ. Κοντοζαμάνης και υπενθύμισε ότι κάθε χρόνο η έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου είναι περί τα μέσα Οκτωβρίου και αυτό προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα και να «χτιστεί το τείχος ανοσίας στον πληθυσμό για να είμαστε ασφαλείς κατά την χειμερινή περίοδο».

«Επομένως, θα ξεκινήσουμε κανονικά φέτος, όπως και κάθε χρόνο. Έχουμε διασφαλίσει επιπλέον ποσότητες εμβολίων. Τα εμβόλια θα είναι στην ώρα τους στα ράφια των φαρμακείων και όλα θα κυλήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό που κάνουμε στο Υπουργείο, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αφού θα διατεθούν μέσω των φαρμακείων της χώρας» κατέληξε.

Μάλιστα, από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι η μετάδοση της γρίπης φέτος θα είναι χαμηλότερη, καθώς «τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κοροναϊό έχουν αποτέλεσμα και στην γρίπη, η οποία θα είναι πλήρως διαχειρίσιμη».