Μια τελευταία δόση καύσωνα θα φέρουν οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου, με το θερμόμετρο να χτυπάει ακόμα και 40ρια.

Θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από την βορειοδυτική Αφρική θα φέρουν υψηλότατες θερμοκρασίες στη χώρα για το επόμενο τετραήμερο.

Η πρόγνωση από τη Χριστίνα Ρήγου

Η θερμοκρασία θα ανεβαίνει καθημερινά και θα φτάσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με κορύφωση την Κυριακή και τη Δευτέρα όπου περιμένουμε θερμοκρασίες κοντά στους 38-39 ίσως σε τοπικό επίπεδο και 40 βαθμούς σε κάποιες περιοχές.

Από το πρωί της Παρασκευής, ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, ενώ η αστάθεια και οι μπόρες των προηγούμενων ημερών θα είναι περιορισμένες.

Προς το μεσημέρι αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις στα βόρεια, και κατά διαστήματα πιο πυκνές στα ηπειρωτικά ορεινά της χώρας. Ωστόσο γρήγορα θα διαλυθούν και το βράδυ θα διατηρηθεί αυτή η εικόνα με αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές.

Η ζέστη θα γίνει λίγο πιο έντονη, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο το μεσημέρι. Θα πλησιάσει τους 35 στα βόρεια, 36-37 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Αρκετή ζέστη ακόμα και στη νησιωτική χώρα, η οποία βέβαια τις επόμενες μέρες θα γίνει εντονότερη.

Στην εξέλιξη του καιρού, το Σάββατο αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και αρκετή ζέστη. Οι μέγιστες τιμές σε περαιτέρω άνοδο, με υψηλές θερμοκρασίες να προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές, 37-38 στα ηπειρωτικά οι μέγιστες, 33-36 στα νησιά του Αιγαίου, με βοριάδες 3-5 μποφόρ.

Tην Κυριακή θα κυριαρχήσει για άλλη μια μέρα ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα η ζέστη θα κορυφωθεί, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κατά μέσο όρο 6-8 βαθμούς παραπάνω από τα φυσιολογικά.

Ο καιρός της επόμενης εβδομάδας

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η ζέστη θα παραμείνει και τη Δευτέρα. Ο Σεπτέμβρης θα μπει με μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη και την Τετάρτη.

Αναλυτικά:

Δευτέρα 31 Αυγούστου

Γενικά αίθριος καιρός με αυξημένη σχετική υγρασία. Λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Η ορατότητα το πρωί στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, 5 με 7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους μετά το μεσημέρι στα δυτικά και στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.