Δυσαρέσκεια για τα αποτελέσματα του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ εκφράζει το ΚΙΝΑΛ κάνοντας λόγο για «λόγια» αλλά χωρίς «πράξεις» και «κυρώσεις» σε βάρος της Τουρκίας.

Όχι άλλες καθυστερήσεις

Το ΚΙΝΑΛ μάλιστα τονίζει ότι δεν συμμερίζεται την ικανοποίηση που εκδήλωσε ο Νίκος Δένδιας και απευθύνεται στην κυβέρνηση καλώντας την να ασκήσει πίεση στην ΕΕ για να ανακοινώσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας υπογραμμίζοντας «όχι άλλες καθυστερήσεις».

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ τονίζει:

«Στα εύκολα -στα λόγια- πήγαμε πολύ καλά στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ.

Στα δύσκολα -στις κυρώσεις- βλέπουμε σε ένα μήνα.

Την απόλυτη ικανοποίηση που εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός ,δεν την συμμεριζόμαστε.

Γιατί θέλαμε πράξεις, όχι προθέσεις για το μέλλον.

Είναι ώρα για πίεση προς τους εταίρους μας, ώστε να υπάρξουν επιτέλους αποφάσεις.

Όχι άλλες καθυστερήσεις».

Μαρκάρει περιοχές

Όσο η Ελλάδα κερδίζει στα λόγια η Τουρκία μαρκάρει περιοχές σε Ελλάδα και Κύπρο παραβιάζοντας κυριαρχικά δικαιώματα τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ.

«Και πάλι μακρόσυρτες διαδικασίες για κυρώσεις που δεν είναι βέβαιο αν επιβληθούν και τις οποίες η Τουρκία έχει αποδείξει πως τις αγνοεί. Η Ελλάδα κερδίζει λόγια, ενώ η Τουρκία παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου «μαρκάρει» περιοχές» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο twitter ο Αντρέας Λοβέρδος.

Η ΕΕ καθυστερεί – Η κυβέρνηση παρακολουθεί

Σημειώνεται ότι και η Φώφη Γεννηματά είχε τονίσει από χτες βράδυ πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερεί να δράσει απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί».