Τη μάχη της επιβίωσης δίνουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι. Οι αποδοχές έχουν μειωθεί στο μισό ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πρέπει να τα βγάλουν πέρα με το επίδομα των 534 ευρώ τον μήνα.

Κρίσιμοι κλάδοι της οικονομίας βρίσκονται στο κόκκινο και οι φόβοι για λουκέτα αυξάνονται. Oι εργαζόμενοι ανησυχούν καθώς βρίσκονται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα… Μισοί μισθοί , επιδόματα ,απολύσεις αλλά και ανεργία.

Οι νέοι ανησυχούν

Ο Γιώργος είναι 20 ετών και δουλεύει ως σερβιτόρος, μετά τον κοροναϊό όπως λέει στη κάμερα του MEGA οι ώρες που πλέον εργάζεται είναι οι μισές.

Ο Γιώργος είναι 22 ετών έχει τελειώσει τη σχολή μαγειρικής αλλά είναι άνεργος Η εικόνα που αντικρίζει ψάχνοντας εργασία είναι μόνο κλειστές πόρτες.

Η Αννα Μαρία εργάζεται και αυτή στο χώρο της εστίασης. Τα νέα μέτρα για την εστίαση έχουν δυναμιτίσει περαιτέρω το άσχημο κλίμα και η Άννα Μαρία ήδη ανησυχεί για την επόμενη μέρα.

Νέο πακέτο μέτρων

Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο εξετάζει έκτακτα μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης και την ανάσχεση του «κύματος» ανεργίας που τροφοδοτεί η πανδημία έχοντας στη φαρέτρα του 2,7 δισ. ευρώ του προγράμματος sure με την πρώτη δόση να εκταμιεύεται τον Σεπτέμβριο.

Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακακης στην Κοινωνία Ώρα MEGA τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί νέα δέσμη μέτρων για τη τόνωση της οικονομίας.

Τα νέα μέτρα αφορούν επέκταση των υφιστάμενων παρεμβάσεων. Όπως η παράταση των αναστολών, η παράταση του συνεργασία και η επέκταση του προγράμματος αλλά και παράταση των επιδομάτων ανεργίας αλλά και κίνητρα στις επιχειρήσεις για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Tην ίδια ώρα η πρώτη δόση των χρεών που συσσωρεύτηκαν από το κοροναϊό μετατίθεται για την 1η Απριλίου.