Προσφυγή κατά της απόφασης για την τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας Oil One, που δίνει στην εταιρία το δικαίωμα να ρίχνει απόβλητα στη θάλασσα, κατέθεσε ο Δήμος Δραπετσώνας. Κάτοικοι και φορείς υπογραμμίζουν ότι η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος νομιμοποιεί πλέον, εκτός από τη ρύπανση της ξηράς, και τη μόλυνση της θάλασσας.

Νέα μάχη για να μειωθεί η περιβαλλοντική ρύπανση στη Δραπετσώνα δίνουν κάτοικοι και φορείς. Ο Δήμος κατέθεσε προσφυγή εναντίων της απόφασης που δίνει το δικαίωμα στην Oil One συμφερόντων Μελισσανίδη να ρίχνει απόβλητα στη θάλασσα και να ρυπαίνει εκτός από την ξηρά και το Σαρωνικό.

«Με την απόφαση του ΥΠΕΝ δημιουργείται μεγαλύτερη ανησυχία στους κατοίκους για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους στην πόλη μας αφού η εταιρεία έχει πλέον τη δυνατότητα να διοχετεύσει στη θάλασσα σε «έκτακτες περιπτώσεις» τα απόβλητά της, ενώ μέχρι τώρα είχε την υποχρέωση να τα διοχετεύει μέσω του δικτύου της ΕΥΔΑΠ για επεξεργασία στην Ψυττάλεια και μάλιστα με την προϋπόθεση συγκεκριμένων ορίων».

Πολλές φορές ρυπογόνες ουσίες και οσμές προκαλούν σοβαρά προβλήματα στους μαθητές του δευτέρου δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας και όπως προκύπτει από τις μετρήσεις του Δημόκριτου, υπεύθυνη είναι η Oil One.

Οι κάτοικοι έχουν πραγματοποιήσει πορείες διαμαρτυρίας από την περιοχή των Λιπασμάτων, μέχρι τα γραφεία της εταιρείας Oil One, και ζητούν να ζήσουν σε μια πόλη χωρίς ρύπανση.