Ο ΠΑΟΚ, πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Champions League «πνίγοντας» στα νερά του Θερμαϊκού την Μπεσίκτας στην Τούμπα με 3-1. Ο Δικέφαλος με κορυφαίο τον 18χρονο Χρήστο Τζόλη που πέτυχε δύο τέρματα και είχε και μια ασίστ πέρασε εύκολα το εμπόδιο της τουρκικής ομάδας που δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη – πρόκριση επί του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος που έχασε πέναλτι με τον Άκπομ, αλλά και πολλές ακόμα ευκαιρίες θα πρέπει να περιμένει την κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο στις 31 Αυγούστου για να μάθει τον αντίπαλο του, μια εκ των Μπενφίκα, Ντινάμο Κιέβου ή Γκενκ. Να θυμίσουμε πως και σ’ αυτή την φάση ο αγώνας θα είναι νοκ άουτ και θα διεξαχθεί 15 ή 16 Σεπτεμβρίου.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Σε σχηματισμό 3-4-3 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Αμπέλ Φερέιρα, με τον Ζίβκοβιτς να είναι κάτω από τα δοκάρια. Την τριάδα των αμυντικών αποτελούσαν οι Μιχαηλίδης, Βαρέλα και Ίνγκασον. Σε ρόλο φουλ – μπακ ο Γιαννούλης στα αριστερά και ο Ροντρίγκο στα δεξιά. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής το δίδυμο Σβαμπ – Ελ Καντουρί. Ενώ στην γραμμή κρούσης τοποθετήθηκαν οι Τζόλης – Πέλκας με τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Η Μπεσίκτας ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-3-3 με τους Ερσίν, Λενς, Ενσακαλά, Βίντα, Ουέλινγκτον, Νετσίπ, Χάτσινσον, Μπόιντ, Ενκουντού, Μενσά και Λαρίν.

Ένας διαβασμένος ΠΑΟΚ

Το ιδανικότερο ξεκίνημα έκανε ο ΠΑΟΚ, στην βροχερή Τούμπα, απέναντι στην Μπεσίκτας στο πρώτο ημίχρονο. Οι Θεσσαλονικείς, πέτυχαν τρία γκολ είχαν ένα χαμένο πέναλτι, αλλά και ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ.

Ο Δικέφαλος είχε ηρεμία, ενθουσιασμό, αλλά και πάθος στο παιχνίδι του και αυτό τον βοήθησε όχι μόνο να ξεκλειδώσει την άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά να τους κάνει να τα χάσουν. Ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά διαβασμένος και έπαιξε έξυπνα τους Τούρκους. Η ομάδα της Μπεσίκτας μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας όμως υστερούσε σε ταχύτητα, ομοιογένεια και όλα αυτά τα στοιχειά που χρειάζονται για να δέσει μια ομάδα.

Τους τρέλανε ο Τζόλης

Το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ ήταν αυτό που έριξε την ψυχολογία των φιλοξενούμενων που κακά τα ψέματα δεν ήταν το φαβορί για την πρόκριση. Στο 7ο λεπτό ο Σβάμπ με εξωτερικό φάλτσο βρήκε τον Γιαννούλη από τα αριστερά, ο οποίος τροφοδότησε τον Τζόλη.

Ο 18χρονος επιθετικός με ψυχραιμία κατέβασε την μπάλα και ιδανικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με όλη την ομάδα να γίνεται μια αγκαλιά μπροστά από τον πάγκο.

Ο Δικέφαλος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Να δίνει χώρο στην Μπεσίκτας και με γρήγορές αντεπιθέσεις να φτάνει εύκολα στα καρέ του Ερσίν. Στο 24’ ήρθε και το δεύτερο γκολ και πάλι από τον Χρήστο Τζόλη.

Ο Πέλκας βρήκε από πλάγια θέση τον Άκπομ με τον Άγγλο επιθετικό με υπερπροσπάθεια να βγάζει την συρτή σέντρα πριν η μπάλα βγει άουτ. Το έργο του νεαρού επιθετικού ήταν εύκολο καθώς πλάσαρε εύστοχα ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 2-0.

Έξι λεπτά αργότερα γράφτηκε το 3-0 με τον Τζόλη να είναι ο δημιουργός. Σε μια ακόμα αντεπίθεση ο 18χρονος πάτησε περιοχή από τα αριστερά και βρήκε τον αρχηγό της ομάδας του Φερέιρα που δεν δυσκολεύτηκε να παραβιάσει για τρίτη φορά  την εστία της Μπεσίκτας.

Από ένα λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ η ακίνδυνη μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα Μπεσίκτας κατάφερε να σκοράρει στο 37′ με τον Λάριν. Ο Γιαννούλης έχασε την μπάλα από τον Λένς με τον τελευταίο να βρίσκει στην καρδία της άμυνας τον Καναδό επιθετικό που χωρίς πίεση μείωσε το σκορ σε 3-1.

Έχασε πεναλτι ο Άκπομ

Οι Θεσσαλονικείς στο 40′ έχασαν μια μοναδική ευκαιρία να στείλουν από το πρώτο ημίχρονο την Μπεσίκτας για Check in. Ο Γουέλινγκτον ανέτρεψε τον Άκπομ μέσα στην περιοχή με τον Ιταλό ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Άγγλος επιθετικός με τον Ερσίν να τον κερδίζει κρατώντας το σκορ στο 3-1 που ήταν και το τελικό του πρώτου ημιχρόνου παρότι οι Τούρκοι είχαν την ευκαιρία στο 42’ να μειώσουν το σκορ κι’ άλλο, αλλά ο Μπόιντ αστόχησε. Πριν το τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έχασε τον Ροντρίγκο με θλάση.

Έχασε ευκαιρίες, δεν απειλήθηκε

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν οι δύο ομάδες στην επανάληψη. Δηλαδή την κατοχή οι παίκτες της Μπεσίκτας, κλέψιμο της μπάλας και αντεπιθέσεις από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός των Τούρκων ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με αλλαγή θέλοντας να την κάνει πιο επιθετική την ομάδα του βγάζοντας τον Μπόιντ και βάζοντας τον Όζιαγιουπ.

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε για τους γηπεδούχους στο 58’ ο Λημνιός βρέθηκε απέναντι από τον Ερσίν όμως δεν κατάφερε να τον κερδίσει. Στο 67’ είχαμε άλλη μια καρμπόν φάση αυτή την φορά ο Τζόλης ήταν στο σουτ στην μεγάλη περιοχή με τον τερματοφύλακα της Μπεσίκτας να διώχνει τον κίνδυνο.

Κάποιες προσπάθειες των παικτών της Μπεσίκτας στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης για να μειώσουν το σκορ δεν στέφτηκαν με επιτυχία.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ροντρίγκο(44’ Λημνιός), Γιαννούλης, Τζόλης (84’ Ζαμπά), Πέλκας (76’ Εσίτι), Άκπομ.

Μπεσίκτας: Ερσίν, Λενς, Ενσακαλά (82’ Ναγίρ), Βίντα, Ουέλινγκτον, Νετσίπ, Χάτσινσον, Μπόιντ (46’ Οζιαγιουπ), Ενκουντού, Μενσά (70’ Ντορουκιάν), Λαρίν.