Ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα, σε δηλώσεις του για τη μεταγραφή του Ραφίνια, ξεκαθάρισε ότι ο βραζιλιάνος μπακ θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός των ερυθρόλευκων τόνισε πως, αν και δε θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του, θα προσφέρει πάρα πολλά στους Πειραιώτες και στον Πέδρο Μαρτίνς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ΦΩΣ:

«Ο Ραφίνια έπαιζε πολύ καλά στη Φλαμένγκο, μια ομάδα που με τον Ζεσούς στον πάγκο έπαιξε φανταστικό ποδόσφαιρο. Είναι σταθερός και ουσιαστικός παίκτης. Έδωσε δύναμη στη Φλαμένγκο στον τρόπο ανάπτυξης, ήταν και μπροστά και πίσω, παρότι 35 χρονών. Αν και οι οπαδοί της Φλαμένγκο αρχικά δεν τον πίστευαν ιδιαίτερα, κέρδισε τελικά την αγάπη τους και στενοχωρήθηκαν όταν έφυγε για τον Ολυμπιακό» τόνισε αρχικά ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός.

«Ο Ραφίνια στα 35 του θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό με κλειστά μάτια. Όμως, μην περιμένετε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Δεν είναι ούτε Ζιοβάνι ούτε Ριβάλντο. Είναι ένας αξιόπιστος, σταθερός και καλός δεξιός μπακ και ένας εξαιρετικός χαρακτήρας» πρόσθεσε ο νυν προπονητής της Κ19 του Παναιτωλικού.