Μέσα σε μια εβδομάδα διπλασιάσθηκαν τα νέα κρούσματα στη Γαλλία και τριπλασιάσθηκαν στην Ιταλία, ενώ στη Βρετανία η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει σε παράνομο πάρτι.

Περισσότερα από 300 άτομα συνωστίστηκαν χωρίς μάσκες, σε ένα παράνομο πάρτι, που οργανώθηκε στο Χάντερσφιλντ της Αγγλίας, μέχρι που έκανε επέμβαση η αστυνομία.

Ήταν ένα από τα δεκάδες πάρτι που διέλυσε η βρετανική αστυνομία μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Θεωρώντας τα πάρτι εστίες εξάπλωσης του κοροναϊού –παραμονές της επαναλειτουργίας των σχολείων- οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι στους διοργανωτές ανάλογων παράνομων εκδηλώσεων θα επιβάλλεται πρόστιμο 10 χιλιάδων λιρών.

Επικίνδυνη η κατάσταση σε Γαλλία και Ιταλία

Επικίνδυνη χαρακτηρίζουν οι αρχές την κατάσταση στη Γαλλία, που καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ημερήσια ρεκόρ από την άρση της καραντίνας.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν 4.897 νέα κρούσματα –διπλάσια από όσα είχαν αναφερθεί σε μια ημέρα πριν από μία εβδομάδα.

Τα περισσότερα από αυτά, τόνισε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, είναι νέοι ηλικίας από 20 έως 40 ετών, που μολύνθηκαν σε πάρτι.

Ολοένα και πιο ανησυχητική η κατάσταση και στην Ιταλία. Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, τα κρούσματα τριπλασιάστηκαν.

Ο τελευταίος ημερήσιος απολογισμός και νέο αρνητικό ρεκόρ από την άρση της καραντίνας είναι 1.210 νέες μολύνσεις.

Οι περισσότερες αναφέρθηκαν στη Λομβαρδία και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης. Οι αρχές αποδίδουν την αύξηση στα πάρτι και στον τουρισμό.

«Στοπ» στα πάρτι από τους Γερμανούς

Να απαγορευθούν και τα οικογενειακά πάρτι ζητούν Γερμανοί βουλευτές, καθώς μεγαλώνει η διασπορά του κοροναϊού.

Ζητούμενο, τονίζουν ειδικοί, είναι να αποτραπούν τα lockdown και οι καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και για την κοινωνία.