Μετρό : Πώς διαμορφώνονται τα δρομολόγια από τις 31 Αυγούστου

Από τις 7 Σεπτεμβρίου η δεύτερη φάση – Ομαλοποιούνται τα δρομολόγια από «Αγία Μαρίνα» ως «Κορυδαλλό» – Μόνο στη Νίκαια οι διπλές χρονοαποστάσεις

Από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, οι χρονοαποαστάσεις στις γραμμές 2 και 3 του μετρό της Αθήνας «πέφτουν» στα 5 λεπτά από τα 6 λεπτά που είναι σήμερα, ενώ από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο. Σημαντική βελτίωση στη λειτουργία του δικτύου συνιστά και η ομαλοποίηση των χρονοαποστάσεων στους νέους σταθμούς της επέκτασης προς Πειραιά από την Αγία Μαρίνα ως και τον Κορυδαλλό με την κατάργηση των διπλών χρονοαποστάσεων.

Αναλυτικά, κατά τις ώρες αιχμής, η συχνότητα των δρομολογίων θα διαμορφωθεί ως εξής:

Από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου έως την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου οι χρονοαποστάσεις στις Γραμμές 2 και 3 του μετρό θα διαμορφωθούν στα 5 λεπτά από 6 λεπτά την τρέχουσα εβδομάδα.

Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και μέχρι νεωτέρας, οι χρονοαποστάσεις στη Γραμμή 1 θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά (που σήμερα είναι στα 7 λεπτά), στη Γραμμή 2 στα 4,5 λεπτά (όπως και πέρσι), ενώ στη γραμμή 3 οι χρόνοι διέλευσης των συρμών θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο και θα διαμορφωθούν στα 4 λεπτά από τα 4,5 λεπτά που ήταν πέρσι.

Επίσης, από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου επιλύεται το πρόβλημα των διπλών χρονοαποστάσεων που δημιουργήθηκε στο τμήμα Αγ. Μαρίνα- Νίκαια, μετά την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών της επέκτασης προς Πειραιά. Στο εξής από τους σταθμούς «Αγία Μαρίνα», «Αγία Βαρβάρα» και «Κορυδαλλός», οι συρμοί θα διέρχονται με τις ίδιες χρονοαποστάσεις του δικτύου της Γραμμής 3 (ανά 4 λεπτά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο) και μόνο ο σταθμός «Νίκαια» θα έχει πλέον διπλές χρονοαποστάσεις.

Ο σταθμός αυτός είναι προσωρινά τερματικός και η διάταξη της γραμμής δεν προβλέπει όλες εκείνες τις δυνατότητες (σημείο αλλαγής κατεύθυνσης του συρμού) που είναι απαραίτητες για να μπορεί να επιτευχθεί η χρονοαπόσταση που υπάρχει στο υπόλοιπο δίκτυο της Γραμμής 3. Με την απόδοση στην κυκλοφορία της επέκτασης προς Πειραιά, στο σύνολό της, θα ομαλοποιηθούν πλήρως οι χρονοαποστάσεις και σε αυτό το σταθμό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk