Στη διαδικασία λειτουργίας των σχολείων, με υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές, αναφέρθηκε η ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η κ. Γιαμαρέλλου υπογράμμισε πως οι οδηγίες είναι να μην φοράει ποτέ μάσκα παιδί κάτω των 3 ετών, ενώ τα παιδιά που έχουν άσθμα θα είναι πολύ χειρότερα αν κολλήσουν τον ιό. «Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον την ασπίδα προσώπου» τόνισε η καθηγήτρια Παθολογίας.

«Τον Ιούνιο είχαμε μόλις τρία κρούσματα covid-19 σε 17.000 παιδιά» σημείωσε η Ελένη Γιαμαρέλλου, προσθέτοντας πως τα μικρά παιδιά –έως την γ’ δημοτικού- θα κάνουν και διαλείμματα μάσκας μέσα στην τάξη, με την επίβλεψη του δασκάλου.

«Σιγά σιγά θα τα πετύχουμε όλα. Θέλει υπομονή και εμπιστοσύνη στα παιδιά» συμπλήρωσε η κυρία Γιαμαρέλλου.

Αντιδρούν κάποιοι γονείς

Εκφράζοντας την πλευρά που επιμένει να μην φορούν τα παιδιά μάσκες μέσα στις τάξεις, η Ελένη Αβραμοπούλου, μητέρα ενός παιδιού 9,5 ετών σημείωσε πως τα μικρά παιδιά δεν θα μπορούν να συνεργαστούν με τους δασκάλους τους.

«Δεν υπάρχουν καλύτεροι συνεργάτες από τα μικρά παιδιά, αρκεί να τα μάθουν οι εκπαιδευτικοί» απάντησε η κ. Γιαμαρέλλου.

Τέλος, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, σημείωσε πως είναι πιθανό και πως θα πρέπει όσοι επιστρέφουν από τα νησιά με αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας θα πρέπει να κάνουν τεστ και να παραμένουν για μερικές ημέρες στο σπίτι τους.