Τροχοπέδη στα σχέδια της ΜSC Cruises για επανεκκίνηση των δρομολογίων προς ελληνικά λιμάνια αποτέλεσε η απόφαση των ιταλικών Αρχών να αυστηροποιήσουν τα μέτρα ελέγχου για τους πολίτες που έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα κατά την επιστροφή τους στην Ιταλία. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία κρουαζιέρας και προσθέτει πως είναι υποχρεωμένη να αναβάλει την επανέναρξη των δρομολογίων του κρουαζιερόπλοιου MSC Magnifica έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως η απόφαση των ιταλικών Αρχών ήρθε σε μια στιγμή που συζητείται ήδη η εξαίρεση των επιβατών της MSC Cruises οι οποίοι υποβάλλονται σε τεστ κατά την επιβίβασή τους στα κρουαζιερόπλοια και πραγματοποιούν επισκέψεις στη στεριά σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας, υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων και μείωση της ζήτησης από τη στιγμή που το δρομολόγιο του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου περιλαμβάνει τρία ελληνικά λιμάνια.

«Τα δεδομένα αυτά οδήγησαν την MSC Cruises στην απόφαση να αναβάλει την επανέναρξη του δρομολογίου, εκτιμώντας ότι το ενδιαφέρον και οι κρατήσεις θα ενισχυθούν εκ νέου μετά τη λήξη ισχύος του καθεστώτος αυξημένων ελέγχων, στις 7 Σεπτεμβρίου», επισημαίνεται.

Κατόπιν αυτών, οι προγραμματισμένες κρουαζιέρες του MSC Magnifica για την περίοδο από 29 Αυγούστου έως 19 Σεπτεμβρίου ακυρώνονται και η πρώτη κρουαζιέρα θα αναχωρήσει από το Μπάρι της Ιταλίας στις 26 Σεπτεμβρίου ακολουθώντας το δρομολόγιο Μπάρι – Κέρκυρα – Κατάκολο – Πειραιάς – Τεργέστη – Μπάρι.