Τρίτο κύμα μέτρων για επιχειρήσεις και εργαζόμενους – Τι περιλαμβάνει

Εξαγγελίες Μητσοτάκη από Θεσσαλονίκη – Στήριξη στους πληττόμενους κλάδους και στους εργαζομένους που έμειναν χωρίς δουλειά με χορήγηση ρευστότητας και επιδότηση μισθών και εισφορών αλλά και μεταθέσεις πληρωμών.

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είναι εδώ και η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους ώστε το επόμενο διάστημα πολίτες και επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Τα στοιχεία για την ύφεση και την ανεργία είναι άκρως απογοητευτικά, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν με τον φόβο ότι το επόμενο διάστημα θα χάσουν τη δουλειά τους.

Από την άλλη, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη πτώση που εμφανίζει ο τζίρος τους, ενώ οι άνεργοι βλέπουν ότι είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσουν μια θέση στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει να εφαρμόσει άμεσα ένα μπαράζ μέτρων ανακούφισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που «έχασαν» το καλοκαίρι λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, των εργαζομένων που είτε έμειναν χωρίς δουλειά είτε κινδυνεύουν τους επόμενους μήνες να τη χάσουν αλλά και των ανέργων με την πλειοψηφία να παραμένει εκτός εργασίας για πάνω από 12 μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk