Η πολυνίκης του θεσμού, Σεβίλλη, αντιμετωπίζει τη φιλόδοξη και φορμαρισμένη Ίντερ, σε μια αναμέτρηση που υπόσχεται θέαμα και έντονες συγκινήσεις. Ο τελικός του Europa League είναι γεγονός και θα τον απολαύσετε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και τα κανάλια COSMOTE SPORT.

Οι Ανδαλουσιάνοι του Ζουλέν Λοπετέγι αναζητούν το έκτο τους τρόπαιο στον θεσμό και τέταρτο τα τελευταία έξι χρόνια, την ίδια ώρα που οι «νερατζούρι» με οδηγό τον Αντόνιο Κόντε επιστρέφουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 2010.

Η Σεβίλλη είναι αήττητη από την επανέναρξη, έκανε το καθήκον της αποκλείοντας τις Ρόμα, Γουλβς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σίγουρα αποτελεί την ομάδα που ξέρει να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε τη δουλειά της στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στην αντίπερα όχθη η Ίντερ επιστρέφει μετά από μία δεκαετία σε ευρωπαϊκό τελικό και η κατάκτηση του τροπαίου για την ίδια είναι το βάλσαμο. Οι Ιταλοί διαθέτουν ένα εξαιρετικά ποιοτικό ρόστερ και έχει ένα Ρομέλου Λουκάκου… όλο φωτιά. Πέταξε έξω τις Χετάφε, Λεβερκούζεν και Σαχτάρ Ντόνετσκ (με καταπληκτική εμφάνιση) μετά την διακοπή και πάει στον μεγάλο τελικό με αξιώσεις.