Εκεί ψηλά, μαζί με τους θρύλους του Ολυμπιακού. Στη γειτονιά των αγγέλων ο μύθος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης, με τη σημαία του Ολυμπιακού μαζί του.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης έγραψε τη δική του ιστορία και άφησε παρακαταθήκη, όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά και συνολικά στο ποδόσφαιρο, το ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό.

Στο τελευταίο του αντίο ήταν όλοι εκεί. Τα παιδιά του, Θόδωρος και Δημήτρης, η οικογένειά του, και βεβαίως η ερυθρόλευκη οικογένειά του. Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού και φίλος του, Βαγγέλης Μαρινάκης, που τον αποχαιρέτισε με έναν συγκλονιστικό επικήδειο.

«Ο τρόπος που αγαπούσες τον Ολυμπιακό είναι φάρος φωτεινός για όλους μας και η Ιστορία της ομάδας μας φιλόξενα σου ανοίγει την αγκαλιά της και σε περιβάλλει με το χρυσό στεφάνι του δαφνοστεφανωμένου έφηβου. Γιατί αυτό ήσουν πάντα. Ένας έφηβος με φωτιά στην ψυχή. Γεμάτος πάθος για τη ζωή, ΔΥΝΑΜΗ και φυσικά γεννημένος Νικητής. Έφυγες όπως σου αρμόζει: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι έζησες ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ στη ζωή σου!», ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Με τον Σάββα είχα μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης και συμπαράστασης σε δύσκολους καιρούς. Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε υπερβολικά τον Ολυμπιακό και όποιον ήταν μέσα στον Ολυμπιακό, είτε ήταν παίχτης, προπονητής, φροντιστής, πρόεδρος. Δοκιμαστήκαμε, και πολλές φορές το τι σκεφτόταν ο Σάββας και το τι σκεφτόμουν εγώ ήταν παρόμοιο. Σήμερα μου κάνει εντύπωση με όλα αυτά που διαβάζω από διάφορους που όλα αυτά τα χρόνια ήταν απέναντι, να τους βλέπεις να γράφουν τα εντελώς αντίθετα για τον Σάββα και αυτό είναι μια μεγάλη δικαίωση για τον ίδιο και για όλους εμάς που ήμασταν δίπλα του. Μία θέση πάνω από τον πάγκο στο αγαπημένο του Καραϊσκάκη θα είναι από σήμερα πάντα κενή με ένα λουλούδι, για να παρακολουθούμε μαζί τον Ολυμπιακό που όλοι ονειρευόμαστε. Έναν Ολυμπιακό πρωταθλητή, έναν Ολυμπιακό ευρωπαίο», δήλωσε μετά την εξόδιο ακολουθία εμφανώς συγκινημένος ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού.

Ο πρόεδρος της UEFA, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής, ο διευθυντής των εθνικών ομοσπονδιών της UEFA και βεβαίως ο πρώην πρόεδρος της UEFA και προσωπικός του φίλος, Μισέλ Πλατινί, ήταν εκεί στο τελευταίο αντίο.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης υπήρξε άλλωστε μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Εκεί και η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού με όλα τα μέλη της που ζούσαν καθημερινά μαζί με τον γίγαντα Σάββα Θεοδωρίδη στο Ρέντη, το Καραϊσκάκη και όλα τα γήπεδα.

«Νομίζω ότι ο Σάββας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον ελληνικό αθλητισμό, ήταν θρύλος και θα παραμείνει θρύλος», είπε για εκείνον ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης.

Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, συμπαίκτες και αντίπαλοι, όλοι φίλοι του Σάββα Θεοδωρίδη, ήταν στο πλευρό του στο τελευταίο του ταξίδι. Αλλά και απλός κόσμος που ήρθε να τον αποχαιρετήσει. Από μακριά λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, που αν δεν υπήρχε θα τον αποχαιρετούσε λαοθάλασσα.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι. Έφυγε πρωταθλητής, όπως ήταν πάντα και παντού στη ζωή του. Ένας γίγαντας.