Με πολεμικές ιαχές, διάνθισε την φραστική επίθεση κατά της Ελλάδας, ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί σε δήλωσή του το πρωί της Πέμπτης.

Ο Μπαχτσελί αφού μιλά για «δίκαιο αγώνα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» που είναι «σύμφωνος με το διεθνές δίκαιο», καταφέρεται κατά της Ελλάδας και αντιστρέφοντας την πραγματικότητα υποστηρίζει ότι  «η Ελλάδα, προχωρά σε μια μάταιη προσπάθεια, επιχειρώντας πρόκληση γύρω μας και δημιουργώντας διαφορές για την υφαλοκρηπίδας και τη θαλάσσια δικαιοδοσία».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα etikhaber.com, ο ακροδεξιός πολιτικός, προχωρά και σε απειλές, λέγοντας ότι «Όποιος τολμά να αντιμετωπίσει το ναυτικό μας και τα ερευνητικά μας πλοία στη Μεσόγειο ή στο Αιγαίο θα πληρώσει το βαρύτερο τίμημα».

Μάλιστα κατηγορεί τη Γαλλία για κλιμάκωση της κρίσης,  με αφορμή την κοινή ελληνογαλλική άσκηση μέσα στον χώρο της παράνομης NAVTEX που ισχύει μέχρι τις 23 Αυγούστου. «Η αποστολή φρεγάτας και δύο πολεμικών αεροσκαφών από τη Γαλλία στην Μεσόγειο αποτελεί μόνο κλιμάκωση της κρίσης», αναφέρει ο Μπαχτσελί.

Ο ίδιος επιτίθεται και στον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με αφορμή τις δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να απομονωθεί ο Τούρκος πρόεδρος ειδικά σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, το πετρέλαιο και άλλα ζητήματα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Μπαχτσελί, «ένας πολιτικός που επιδιώκει την προεδρία των ΗΠΑ δεν είναι αθώος και δικαιολογημένος με οποιονδήποτε τρόπο, όταν κάνει παράλογες και αδιανόητες αξιολογήσεις για μια συμμαχική χώρα».