Αύριο στη 1 το μεσημέρι ο κόσμος του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, αποχαιρετά τον θρυλικό Σάββα Θεοδωρίδη. Όσοι έζησαν τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, έχουν να λένε για τον άνθρωπο που ήταν πάντα με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση δίπλα στην ομάδα.

Έζησε μια ζωή στον Ολυμπιακό. 85 χρόνια ταγμένα στον έρωτα της ζωής του. Ο θρύλος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης έφυγε μετά από πολύχρονη μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας σκορπώντας θλίψη σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού, σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Το 45ο πρωτάθλημα το αφιερώνω σε ένα πολύ μεγάλο Ολυμπιακό τον Σάββα Θεοδωρίδη», δήλωσε ο ηγέτης των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης στην φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης ζούσε για τον Ολυμπιακό, πάλεψε για να τον δει ξανά πρωταθλητή. Πάλεψε για να είναι εκεί στην φιέστα του 45ου πρωταθλήματος. Γιατί όπως έλεγε, όταν ξεκινούσε να πηγαίνει στον Ολυμπιακό δεν ένιωθε πόνο.

Ο Ολυμπιακός ήταν τα πάντα για τον Σάββα Θεοδωρίδη. Στην πρώτη γραμμή στις χαρές και στις λύπες, να υπερασπιστεί την αγαπημένη του ομάδα με πάθος. Με ιδανικά απόλυτα ταυτισμένα με αυτά του κορυφαίου συλλόγου της χώρας.

Ο ιπτάμενος τερματοφύλακας, ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, άρχισε να παίζει στην Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων.

Το 1953 ο Παναθηναϊκός είχε έτοιμη τη μεταγραφή του, αλλά ο Σάββας Θεοδωρίδης δεν το σκέφτηκε καν. Δεν θα πήγαινε πουθενά άλλου πλην του Ολυμπιακού.

Κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα και 4 νταμπλ. Η καριέρα του σταμάτησε στα 26 του χρόνια, μετά το θρυλικό ματς εναντίον της Σάντος του Πελέ το 1961.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν βγήκε ποτέ από την ζωή του. Τον υπηρέτησε μέχρι την τελευταία στιγμή. Γενικός αρχηγός, αντιπρόεδρος, επίτιμος πρόεδρος.

«Ο καλός μας γίγαντας όπως τον λέγαμε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήμασταν μαζί του, ήταν πάντα κοντά για να μας προστατεύει», δήλωσε ο παλαίμαχος κίπερ των Ερυθρόλευκων Αντώνης Νικοπολίδης για τον Σάββα Θεοδωρίδη.

Ποτέ δεν ζήτησε το παραμικρό. Ένα πράγμα ήθελε. Να είναι δίπλα στην ομάδα. Και ήταν εκεί, πάντα, μέσα στα αποδυτήρια για να δείχνει σε όλους τι σημαίνει Ολυμπιακός.

«Θα τον θυμόμαστε όπως ήταν πάντα ο κυρ Σάββας ένας μαχητικός, ένας άνθρωπος που αγαπούσε τον Ολυμπιακό με ψυχή», διηγείται ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

«Ζούσε πραγματικά για να βλέπει τον Ολυμπιακό για να είναι μέσα στην ομάδα, έπαιρνε ζωή από αυτό», σημειώνει ο Βασίλης Τοροσίδης.

«Όλη αυτή η αγάπη που είχε για τον Ολυμπιακό και το πάθος του να περάσει σε εμάς του νεώτερους και να είναι παράδειγμα προς μίμηση».

Ο Σάββας Θεοδωρίδης άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του. Θα είναι εκεί και στο 5ο αστέρι, θα είναι αιώνια ένα τεράστιο κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού.