Με καλό καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες και μόνο στα βόρεια αναμένονται τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία με μικρές αυξομειώσεις, δε φαίνεται να μεταβάλλεται ιδιαίτερα, με τη ζέστη να παραμένει.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές. Στα δυτικά κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές μπόρες τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Ωστόσο, σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες και αργά τη νύχτα θα μετατοπιστούν τα φαινόμενα στα πιο ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας, αλλά και τη Θράκη. Στη νησιωτική χώρα περιμένουμε ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 – 34 στα βόρεια, 33 – 35 στα δυτικά και μέχρι 36 τοπικά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Κοντά στους 33 – 34 θα είναι οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 – 4 και το απόγευμα 5 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο, και μάλιστα θα υποχωρήσουν στα 3-4 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις και το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια του νομού ίσως εκδηλωθούν σύντομες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία από 22 – 34, με ανέμους μεταβλητούς που θα στραφούν σε νοτιάδες, 3 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα, με μια μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου. Στα γύρω ορεινά όμως το μεσημέρι και το απόγευμα, θα εκδηλωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 21 – 32 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό σε διάφορες διευθύνσεις 2 – 3 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι βροχές και οι πρόσκαιρες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλός με αρκετή ηλιοφάνεια.

Την Παρασκευή περιμένουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, απουσία πλέον βροχοπτώσεων.