Τα χειροποίητα δερμάτινα σανδάλια Hermes ταίριαζαν απόλυτα με το αρχαιοελληνικού τύπου φόρεμα που ο Peter Dundas είχε σχεδιάσει αποκλειστικά για την Ούρσουλα. Η εντυπωσιακή γυναίκα με τα μακριά, πλατινέ μαλλιά κυκλοφορούσε με άνεση στα Ματογιάννια. Τα λεπτά πανάκριβα κορδόνια «τύλιγαν» σαν χάδι τους κομψούς της αστραγάλους. Σκέφθηκε ότι τα φλατ παπούτσια είναι απαραίτητα αν επιθυμείς να κυκλοφορήσεις με άνεση στα γραφικά δρομάκια της Mykonos. Πέρασε μπροστά από το κλασικό μπαρ «Αρωμα». Κοντοστάθηκε για να παρατηρήσει με προσοχή τους θαμώνες που είχαν καταλάβει τους εξωτερικούς χώρους. Ενας-δύο από αυτούς ανήκουν στη «χρυσή ομάδα» που διαθέτει σπίτια στα ακριβά προάστια του νησιού. Είναι παλιοί της φίλοι, σύντροφοι στις ξέφρενες καλές εποχές. Εσπευσαν να την προσκαλέσουν για ένα ποτό στο μπαρ. Αρνήθηκε ευγενικά. Σε λίγα λεπτά έπρεπε άλλωστε να συναντήσει στο «Katrin’s» τη συντροφιά της. Το μακρύ, τιρκουάζ μεταξένιο φουλάρι άφηνε ένα απαλό «θρόισμα» έτσι όπως το κρατούσε στο χέρι της. Οι εκτυφλωτικές, πολύτιμες δεσμίδες λάμψης την καλούσαν σε γνωστό κοσμηματοπωλείο.

Στην τελική ευθεία οι ετοιμασίες για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Καστελλορίζου

Σμαράγδια και ρουμπίνια

Σμαράγδια, ογκώδη διαμάντια και τα αγαπημένα της ρουμπίνια, πάνω σε κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια και δαχτυλίδια. Τα εντυπωσιακά κοσμήματα την… καλούσαν να κάνει μία ακόμα θριαμβευτική είσοδο στο εσωτερικό του καταστήματος. Το κουδούνισμα του κινητού της την ανάγκασε να αποχωρήσει. Η τιρκουάζ, μεταξένια «εσάρπα» μπερδεύτηκε στα πόδια μιας νεαρής γυναίκας που καθόταν στα σκαλοπάτια. Τα πανύψηλα παπούτσια σε λευκό χρώμα, κάτι σαν κόθορνοι αρχαίας τραγωδίας, κάτω από το ροζ μίνι φόρεμα της θύμισαν τη Lady Gaga. Η μικροσκοπική superstar επισκέφθηκε το νησί, οι κόθορνοι όμως την εμπόδιζαν στο περπάτημά της. Τα Ματογιάννια «γλιστρούν» επικίνδυνα. Οι θηριώδεις bodyguards της star, τη σήκωσαν, θυμάται, κυριολεκτικά στα χέρια για να τη μεταφέρουν στο boutique ξενοδοχείο που διέμενε λίγο έξω από το κέντρο. Ο αρχηγός της φρουράς τοποθέτησε εκείνο το βαρύ, ογκώδες δαχτυλίδι με τα ρουμπίνια στο χρηματοκιβώτιο. Η Lady Gaga το είχε αγοράσει από γνωστό Mykonian κοσμηματοπωλείο.

Λάπο Ελκαν, εγγονός του Τζιάνι Ανιέλι

Πληροφορίες και «επώνυμοι» της προσκολλήσεως 

Τα μυθικά ρουμπίνια Burma ταιριάζουν αλήθεια με τους κοθόρνους που χρησιμοποιούσαν κάποιες μεγάλες ηθοποιοί, όταν έπαιρναν μέρος σε αρχαίες τραγωδίες στην Επίδαυρο; Η μικροσκοπική, εκκεντρική Lady Gaga, η οποία τελικά κατορθώνει να γοητεύει τα καλύτερα παιδιά, θα μπορούσε μόνο να απαντήσει σε αυτό (η πολύ κομψή πάντως σχεδιάστρια κοσμημάτων Ευγενία Νιάρχου, εγγονή του μεγιστάνα, «εγκατέλειψε» το σπίτι που ενοικίαζε σε προάστιο της Μυκόνου για να συνεχίσει τις διακοπές της με σκάφος, μαζί πάντα με τη στενή της φίλη, το μοντέλο Μπιάνκα Μπραντολίνι). Η συνάδελφός της Ρίτα Ορα, η οποία είναι στο εξώφυλλο του BHMAgazino, συνηθίζει επίσης να επιλέγει ωραίους άνδρες, όπως ο γιος του συμπατριώτη μας, διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, Ρομέν. Η Ριάνα αντίθετα δείχνει προτίμηση στους μεγιστάνες του πλούτου και τους αραβικής καταγωγής πρίγκιπες, με τους οποίους συνήθιζε να κάνει διακοπές σε υπερπολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης. Οι πληροφορίες πάντως ότι σαουδάραβες πρίγκιπες «αδειάζουν» κοσμηματοπωλεία του νησιού αφήνοντας πολλά χρήματα, είναι ανακριβείς. Κανείς δεν αγοράζει τίποτα πια. Ούτε καν οι πρίγκιπες και βασιλείς, οι οποίοι ταξιδεύουν στα γαλαζοπράσινα ελληνικά νερά με πλωτά βασίλεια. Στη διάρκεια του γεύματος στο always classic Mykonian εστιατόριο, η Ούρσουλα και η συντροφιά της επισήμαναν ότι η ποιότητα των επισκεπτών είναι χειρότερη από ποτέ. Η όλη κατάσταση «μυρίζει» τουρισμό μάλλον χαμηλής κλάσης και ορδές από celebrities της προσκολλήσεως που διοργανώνουν δήθεν λαμπερά πάρτι σε ξακουστά beach bars…

Αίσθηση μοναξιάς…

Η Ούρσουλα αναρωτιέται πού τελικά έχουν «κρυφτεί» οι μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές και οι πλατινομαλλούσες σύζυγοι και… ερωμένες, οι οποίες ξόδευαν απίστευτα ποσά στις exclusive boutiques. Η συντριπτική πλειονότητα από αυτούς εγκατέλειψε για τον μήνα Αύγουστο τη Μύκονο και έσπευσε στο Ιόνιο. Τα σκάφη μικρά και μεγάλα ταξιδεύουν στις θάλασσες του Ιονίου, εκεί όπου υπάρχουν αρκετά μικρά, πνιγμένα στο πράσινο ιδιωτικά νησιά. Η Λευκάδα με τα σπίτια παλιών εφοπλιστικών οικογενειών όπως αυτά των Γράτσων να δεσπόζουν στο τοπίο, έχει κάποιο κόσμο. Οι περισσότεροι όμως άκρως γοητευτικοί νησιωτικοί προορισμοί είναι σχεδόν άδειοι. Φίλοι που έφθασαν με το ιστιοφόρο τους στην Ιθάκη, εκεί όπου συναντούσαν κάθε χρόνο τον Giorgio Armani αλλά και τον Κιάνου Ριβς, αντικρίζουν κλειστά παράθυρα. Η γιαγιά Λουτσία, ελληνοϊταλικής καταγωγής, κάθεται στα μαρμάρινα μικρά σκαλοπάτια μπροστά από ένα υπέροχο αρχοντικό. Στο μυαλό της έρχονται εικόνες από την παιδική της ηλικία. Ηταν τότε που η μητέρα της τη «σήκωνε» αγκαλιά για να δει τον Ωνάση και την Τζάκι, που έκαναν βόλτες με ένα ταχύπλοο. Ο Λάπο Ελκαν, εγγονός του Τζιάνι Ανιέλι, έφθανε επίσης στην Ιθάκη με ένα εκθαμβωτικής πολυτέλειας ιστιοφόρο.

Το δείπνο στον Ναυτικό Ομιλο Πειραιά

Οι σαουδάραβες και άλλων εθνικοτήτων πρίγκιπες παραμένουν «κλεισμένοι» στις θαλαμηγούς τους, κάτι που κάνουν επίσης και αρκετοί Ελληνες για λόγους προστασίας. Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος «ροδοψημένος» από τον μεσογειακό ήλιο μετακόμισε, όπως είναι γνωστό, σε σουίτα υπερπολυτελούς ξενοδοχείου στο Αμπου Ντάμπι. Το συγκεκριμένο εμιράτο, το οποίο συναγωνίζεται (και ίσως έχει ξεπεράσει) σε καταστάσεις απίστευτης χλιδής και ατέλειωτης λάμψης το Ντουμπάι, είναι μάλλον… καλύτερο από την Μποτσουάνα, όπου είχε ταξιδέψει πριν από οκτώ χρόνια με την κατάξανθη γερμανίδα ερωμένη του. Σύζυγος old money εφοπλιστή έλεγε καθισμένη στις βεράντες της κατοικίας της στην Πάτμο ότι είχε γνωρίσει πριν από πολλά χρόνια τον Χουάν Κάρλος.

Ο ισπανός γαλαζοαίματος ήταν σύμφωνα με την ίδια ένας εξαιρετικά γοητευτικός, καλογυμνασμένος άνδρας. Ο Χουάν είχε λάβει μέρος σε διεθνείς αγώνες ιστιοπλοΐας που έγιναν στον Πειραιά. Ακολούθησε δείπνο στα σαλόνια του Ναυτικού Ομίλου. Η σύζυγος του γηραιού πλοιοκτήτη καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον τότε βασιλιά. Τα χρόνια πέρασαν. Τώρα κατηγορείται για την εμπλοκή του σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Από την Πάτμο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

Φίλιππος Κούρκουλος

Τα ελικόπτερα «ανεβοκατεβαίνουν» στη συνήθως ήρεμη Πάτμο, με τα σπίτια να μοιάζουν σαν να «αιωρούνται» πάνω από τη θάλασσα. Ο νησιωτικός προορισμός που αγάπησε ο Αγά Χαν συνεχίζει να προσελκύει πολύ καλής ποιότητας κόσμο. Στην Πάτμο ταξίδεψε ο Φίλιππος Κούρκουλος, μικρότερος γιος της Μαριάννας Λάτση, μετά τον γάμο της αδελφής του Εριέττας (η οποία γιόρτασε τα γενέθλιά της το προηγούμενο Σαββατοκύριακο) στη Μύκονο.

Ο Φίλιππος έκανε μπάνιο στον Κάμπο και απόλαυσε το ποτό του στο κλασικό μπαρ του νησιού της Αποκάλυψης «Αστοιβή». Στο παλιό εστιατόριο «Μπενέτος» έτρωγε ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής κοσμημάτων Νίκος Κούλης.

Τα γαλαζοπράσινα νερά, έτσι όπως «κυλάνε» κάτω από τις χρυσές αχτίδες του ήλιου, σε οδηγούν στο Καστελλόριζο. Στο ακριτικό γραφικό νησί πραγματοποιείται για ακόμη μία χρονιά το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου. Πρόκειται για το 5ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει πλέον διεθνή αναγνωρισιμότητα. Την εβδομάδα 23 έως 30 Αυγούστου, το Καστελλόριζο θα είναι σημείο συνάντησης του ντοκιμαντέρ με την ιστορία και τον πολιτισμό. Κεντρικοί χορηγοί επικοινωνίας είναι το MEGA, το ΟΝΕ, «ΤΟ ΒΗΜΑ», «ΤΑ ΝΕΑ» και το in.gr.