Ο Ραφίνια θα συνεχίσει την καριέρα του στον πρωταθλητή Ελλάδας, Ολυμπιακό με τον Βραζιλιάνο αμυντικό να ανακοινώνει την αποχώρησή του από την Φλαμένγκο.

Ο έμπειρος δεξιός οπισθοφύλακας, παραχώρησε συνέντευξη τύπου για την αποχώρησή του από την βραζιλιάνικη ομάδα. Ο Ραφίνια ήταν τόσο φορτισμένος που έκλαψε, γνωστοποιώντας την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Ο πρώην μπακ της Μπάγερν Μονάχου τόνισε πως για τον ίδιο ήταν κάτι σαν… έπαθλο και αναγνώριση μία τέτοια πρόταση, από ομάδα επιπέδου Champions League. Ενώ, εμφανίστηκε πανέτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του με τα ερυθρόλευκα χρώματα.

Για την Φλαμένγκο: «Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει όσα κάναμε και τους τίτλους μας. Είχαμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις. Εγώ έχω τώρα μία ακόμα πρόκληση. Μία πρόκληση. Το σκέφτηκα πολύ. Δεν ήταν εύκολο. Φεύγω με βαριά καρδιά λόγω της σχέσης μου με τη Φλαμένγκο αλλά πήρα την απόφαση να πάω στην Ελλάδα».

Για την απόφασή του: «Ήταν δύσκολο. Έπρεπε να τα σκεφτώ όλα. Φεύγω με ένα συναίσθημα πως έδωσα ότι μπορούσα. Η Φλαμένγκο έκανε ότι μπορούσε να με κρατήσει».

Για την πρόταση: «Ήρθε πριν το ματς με την Ατλέτικο. Ήξερα πως υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες αλλά δεν ήξερα το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Ήταν σχεδόν στα μέσα τις εβδομάδας. Ήταν μία δύσκολη απόφαση αλλά έπρεπε να ληφθεί γρήγορα».

Για το γιατί αποχωρεί: «Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Για μένα είναι σαν… έπαθλο και αναγνώριση μία τέτοια πρόταση σε τέτοια ηλικία για να παίξω στο Champions League. Νιώθω ήρεμος και θα είμαι έτοιμος. Στη Βραζιλία κερδίσαμε όλες τις προκλήσεις».

Για το τι του είπαν οι συμπαίκτες του: «Ο Άλβες με ρώτησε το πως θα κάνω σάμπα στην Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου».