Περίπου μια εβδομάδα πριν το μεγάλο ματς του ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League φαίνεται πως η ένταση στα ελληνοτουρκικά έχει επεκταθεί και στο ποδόσφαιρο.

Αφορμή αποτέλεσε το πρόσφατο μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη προς τους παίκτες του Δικεφάλου όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη σημασία, για τους στόχους της ομάδας, το οποίο αποκτά μεγαλύτερη σημασία λόγω των γεγονότων των ημερών. Άλλο η πολιτική, άλλο το ποδόσφαιρο, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εκείνη τη μέρα ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα».

Το «Tumspor» χαρακτηρίζει προβοκάτορα τον Ιβάν Σαββίδη εξαιτίας αυτών των δηλώσεών του, ενώ η τουρκική έκδοση της «Independent» κάνει λόγο ακόμη και για ενδεχόμενο αλλαγής έδρας, αφού θυμίζουμε πως για το ματς έχει κληρωθεί γηπεδούχος ο ΠΑΟΚ.

«Η UEFA έχει αλλάξει στο παρελθόν την έδρα ενός αγώνα εάν υπάρχουν πολιτικές εντάσεις κι έγινε σε ουδέτερο γήπεδο. Ειναι πολύ πιθανό η UEFA να κάνει το ίδιο μιας και η Μπεσίκτας αναμένεται να το αιτηθεί μετά τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη» αναφέρει η «Indepedent» και θα έχει ενδιαφέρον από δω και πέρα το αν και πόσο θα τραβήξουν το θέμα οι Τούρκοι.