Ο τρόμος των ειδικών αλλά και των συγγενών τους έχουν γίνει οι νέοι που επιστρέφουν από τα νησιά σε κάποιες περιπτώσεις θετικοί στον κοροναϊό με κίνδυνο να μεταφέρουν τον ιό στα σπίτια τους.

Η κυβέρνηση επιστράτευσε ακόμη και τον Στέφανο Τσιτσιπά για να στείλει το μήνυμα στους νέους, οι οποίοι πάντως φαίνεται ότι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται στην σοβαρότητα της κατάστασης και βγαίνοντας από το πλοίο λένε στην κάμερα του MEGA ότι θα αυτοπεριοριστούν και δεν θα δουν αμέσως τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η ώρα είναι 3 το μεσημέρι και το πλοίο από τις Κυκλάδες δένει στο λιμάνι του Πειραιά. Αποβιβάζονται ταξιδιώτες από την Ίο, την Πάρο και τη Σαντορίνη. Στην πλειοψηφία τους νέοι.

Επταήμερη οικειοθελή καραντίνα συστήνουν οι ειδικοί σε όσους ταξιδιώτες γυρνούν από τα νησιά στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και την αποφυγή επαφής των νέων με τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Οι νέοι φαίνεται πως υπακούν και όπως αναφέρουν στην κάμερα του MEGA θα αποφύγουν κάθε επαφή με μεγάλους ανθρώπους.

Μήνυμα Τσιτσιπά στη νεολαία

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο νέος πρωταγωνιστής της καμπάνιας «Μένουμε Ασφαλείς», στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι γύρω από την έκρηξη «κρουσμάτων» κορωνοϊού, που σημειώνεται στη χώρα μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Αρνητικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν χθες Κυριακή, από τα κλιμάκια Περιφέρειας Αττικής, τα οποία διενήργησαν πάνω από 300 επιδημιολογικούς ελέγχους σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν στην Αττική, στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας.

Οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες από τους ειδικούς καθώς μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να επιστρέψει ένας μεγάλος αριθμός από τους εκδρομείς του Αυγούστου.