Κανένας επιβάτης πλοίου από όσους ελέγχθηκαν την Κυριακή 16 Αυγούστου στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας δεν βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό κατά τη διάρκεια των  δειγματοληπτικών ελέγχων.

Η λήψη έγινε από το ρινοφάρυγγα και αναλύθηκε με την μέθοδο PCR.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, η ανταπόκριση των πολιτών στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν μεγάλη, αφού και στα δύο λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας διενεργήθηκαν πάνω από 300 δειγματοληπτικοί επιδημιολογικοί έλεγχοι.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές του Πειραιά και της Ραφήνας καθώς και με την Δημόσια Υγεία της Περιφέρειας Αττικής.

Με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και με δεδομένο ότι το προσεχές διάστημα αναμένεται το μεγαλύτερο ποσοστό επιστροφής των εκδρομέων, προγραμματίζεται από τον ΙΣΑ και την Περιφέρεια Αττικής να βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε1), από αύριο και κάθε μέρα, ένα εξειδικευμένο κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών το οποίο θα διενεργεί, σε εθελοντική βάση, ελέγχους σε επιβάτες που επιστρέφουν και εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα όπως βήχα και πυρετό.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι «τα αρνητικά αποτελέσματα των χθεσινών εξετάσεων αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα, ωστόσο απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση» και προσθέτει: «Θα συνεχίσουμε με στοχευμένες δράσεις, προκειμένου να περιφρουρήσουμε την ασφάλεια των πολιτών και της Αττικής μας».