Νέο βίντεο, με εμφανή διάθεση προπαγάνδας, από τα πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis δημοσίευσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, κάνοντας λόγο για «υπερασπιστές των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στις θαλάσσιες».

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter και το κείμενο που το συνοδεύει γράφει τα εξής:

«Ατρόμητοι και αποφασισμένοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στις θαλάσσιες, το τουρκικό Ναυτικοί συνεχίζει την αποστολή του στη συνοδεία και προστασία του ερευνητικού πλοίου μας Oruc Reis, επιδεικνύοντας την ίδια αποφασιστικότητα με την ίδια πρώτη ημέρα».

Σημειώνεται πάντως πως από το βίντεο δεν προκύπτει ο χρόνος και η τοποθεσία όπου ελήφθη.

Τουρκική προπαγάνδα με fake news για τη φρεγάτα «Λήμνος»

Τις τελευταίες ημέρες, η Άγκυρα έχει επιδοθεί σε μπαράζ ψευδών δημοσιευμάτων με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενδεικτικά του έντονου εκνευρισμού της γείτονος λόγω αποτυχίας να αιφνιδιάσει την ελληνική πλευρά.

Παίρνοντας σαφώς «γραμμή» από την τουρκική προεδρία, φιλοκυβερνητικά μέσα κάνουν λόγο για σύγκρουση της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» με την τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis», η οποία είναι ένα από τα τουρκικά πλοία που μετέχουν στον στολίσκο συνοδείας του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Oruc Reis».

Μάλιστα, η μονταζιέρα της Άγκυρας πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, με την εφημερίδα YeniSafak να υποστηρίζει πως η ελληνική φρεγάτα, η οποία επιχείρησε να παρενοχλήσει το Oruc Reis, υπέστη ζημιές και αποσύρθηκε στο κοντινότερο λιμάνι.

Ο πόλεμος προπαγάνδας της Άγκυρας δεν μένει αναπάντητος από την Αθήνα, η οποία παρουσιάζει αποδείξεις σχετικά με το συμβάν που «φαντάζεται» η Άγκυρα.