Εσπευσμένα στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς σε γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι εντοπίστηκαν 36 νέα κρούσματα που αφορούν τόσο σε ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί όσο και σε εργαζόμενους.

Συναγερμός σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη – Σε πλήρη καραντίνα

Αρχικά, διαγνώστηκαν με κοροναϊό εφτά ηλικιωμένοι, από 80 έως 92 ετών. Ακολούθησαν τεστ σε όλους όσοι διέμεναν και εργάζονταν στο γηροκομείο, 120 άτομα. Όπως διαπιστώθηκε, τα κρούσματα είναι μέχρι στιγμής 36, 33 ηλικιωμένοι και τρεις εργαζόμενοι.

Ο οίκος ευγηρίας τέθηκε υπό πλήρη καραντίνα εφτά ημερών, με όσους έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό να μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών των ηλικιωμένων και του προσωπικού. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός πως τον ιό μετέφερε στον οίκο ευγηρίας εργαζόμενος που είχε έρθει σε επαφή με φίλο του που ήταν σε μια συναυλία στη Χαλκιδική και διαγνώστηκε θετικός.

Εσπευσμένα στο Ασβεστοχώρι ο Τσιόδρας

Στον οίκο ευγηρίας μετέβη εκτάκτως ο Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με τη διοίκηση του γηροκομείου, το πρώτο θετικό κρούσμα απομονώθηκε αμέσως όταν εμφάνισε πυρετό. Ωστόσο, ως πηγή μετάδοσης φέρεται να είναι κάποιος από το προσωπικό που ήταν ασυμπτωματικός.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Συνεχείς έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη

Αν και τα κρούσματα αυξάνονται στη Θεσσαλονίκη, κάποιοι συνεχίζουν να μην τηρούν τα μέτρα. Μόνο αυτή την εβδομάδα η αστυνομία σφράγισε δυο μπαρ στην πόλη για συνωστισμό.