Ενα νέο συγκλονιστικό βίντεο διάρκειας περίπου μισής ώρας δείχνει τις τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ προτού δολοφονηθεί από τους αστυνομικούς.

Το βίντεο διάρκειας μισής ώρας πρόκειται για το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο υλικό που έχει κυκλοφορήσει. Στο παρελθόν είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας αρκετά βίντεο τα οποία συνέθεταν την εικόνα της τραγικής εκείνης μέρας, ωστόσο δεν είχε ξανακυκλοφορήσει βίντεο που να δείχνει πώς ακριβώς δολοφονήθηκε ο Φλόιντ.

Το βίντεο τραβήχτηκε από τις τις κάμερες που φορούν οι Αμερ ικανοί αστυνομικοί στη στολή τους και αποτελεί την πιο πλήρη καταγραφή, μέχρι στιγμής, της σύλληψης της 25ης Μαΐου που κατέληξε στη δολοφονία του.

Ο Thomas Lane, ένας από τους 4 αστυνομικούς που αντιμετωπίζουν πλέον κατηγορίες, περνά τον δρόμο και χτυπά το τζάμι του οχήματος του Φλόιντ, καθώς ένας υπάλληλος του καταστήματος τον είχε καταδείξει.

«Σήκωσε τα χέρια σου» του λέει ο αστυνομικός, «τι έκανα;», ρωτά ο 46χρονος Φλόιντ, «σήκωσε τα γ*** χέρια σου» φωνάζει ο Lane βγάζοντας το περίστροφό του και στρέφοντάς το κατά του άντρα.

Υπό την απειλή όπλου ο 46χρονος σοκάρεται ξεσπώντας σε κλάματα παρακαλώντας τον αστυνομικό να μην τον πυροβολήσει. «Σε παρακαλώ μη με πυροβολήσεις, μόλις έχασα τη μητέρα μου» ακούγεται να λέει ο Φλόιντ.