Διασκέδαση με ωράριο. Ο κοροναϊός χτυπά και τη Μύκονο. Το νησί της διασκέδασης και των ξέφρενων ρυθμών. Οι πόρτες σε μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν τα μεσάνυχτα ακριβώς.

Μετά τα νέα μέτρα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει στις 12 να κλείνουν. Τι σημαίνει όμως αυτό για ένα νησί σαν την Μύκονο, η οποία είναι συνυφασμένη με την διασκεδάσου. Οι επιχειρηματίες μιλούν για καταστροφή.

Οι καταστηματάρχες μιλούν για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς όπως λένε, όσοι δεν βγουν θα προτιμήσουν τις βίλες και τα παράνομα πάρτι. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους ζουν τη δική τους αγωνία.

Με τα μπαρ και τα νυχτερινά μαγαζιά να κλείνουν από σήμερα στις 12 κάτοικοι και επισκέπτες είναι αμήχανοι και όπως λένε, ορισμένοι δεν σκοπεύουν να βγουν, ενώ άλλοι σκέφτονται να εγκαταλείψουν το νησί.

Το σημερινό βράδυ στη Μύκονο θα είναι διαφορετικό. Για πρώτη φορά τα φώτα θα κλείσουν, η μουσική θα σταματήσει και οι τουρίστες θα αναζητήσουν άλλους τρόπους για να περάσουν το βράδυ τους. Μια εικόνα πρωτοφανής.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Σωματείου Επιχειρήσεων Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, Ηρακλής Ζησιμόπουλος για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων και το μέλλον των καταστημάτων.

«Πολλά από τα μαγαζιά θα αναγκαστούν να κλείσουν, ενώ άλλα θα αναγκαστούν να διώξουν μεγάλο μέρος του προσωπικού τους», δήλωσε ο κ. Ζησιμόπουλος. «Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό πλήγμα», πρόσθεσε. Για τα πριβέ πάρτυ, υποστήριξε πως αυτά θα ενισχυθούν, από τη στιγμή που οι νόμιμοι τρόποι διασκέδασης έχουν πλέον απαγορευτεί.