Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πάουλ Έλριχ (Paul Ehrlich Institut), καθηγητής Τσίχουτεκ Κλάους, είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού.

«Φρονώ ότι θα υπάρξουν εγκρίσεις στα τέλη του 2020 και στις αρχές του επόμενου έτους, υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία της τρίτης φάσης των δοκιμών θα είναι θετικά», δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξή στις εφημερίδες του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» — Redaktionsnetzwerk Deutschland (Leipziger Volkszeitung, Hannoversche Allgemeine Zeitung oder die Märkische Allgemeine, Neue Westfälische κ.ά.).

«Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι διάφορα υποψήφια εμβόλια προκαλούν ανοσολογική αντίδραση στους ανθρώπους έναντι του SARS-CoV- 2. Επιπλέον, αυτό επιτεύχθηκε με δόσεις που αποδεικνύονται ανεκτές», πρόσθεσε ο Τσίχουτεκ.

Ταυτόχρονα όμως μείωσε τις ελπίδες ότι οι ισχύοντες κανόνες για την τήρηση αποστάσεων και της υγιεινής κατά του κορονοϊού ιού θα καταστούν αμέσως περιττοί μετά την έγκριση των πρώτων εμβολίων: «Το ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα εμβολιάζεται και στη συνέχεια θα προστατεύεται δεν σημαίνει ότι μετά μπορούμε πραγματικά να αποφύγουμε τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Θα προτιμούσα να πω: ελπίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό το επόμενο έτος», δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πάουλ Έλριχ.

Το Ινστιτούτο Πάουλ Έλριχ είναι το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εμβολίων και Βιοϊατρικών Φαρμάκων. Μεταξύ άλλων, είναι αρμόδιο για την κρατική έγκριση των εμβολίων και των βιοϊατρικών φαρμάκων.