Ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια, στην εποχή Μαρινάκη, έχει καταφέρει να ξεφύγει από τα στενά ελληνικά πλαίσια σε όλα τα επίπεδα. Ο Ολυμπιακός πλέον συγκαταλέγεται στα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ εξαργυρώνοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις της ομάδας του αλλά και τον τρόπο με τον οποίο διοικεί τον σύλλογο ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο ισχυρός άνδρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό έβαλε ως στόχο, και το πέτυχε, να «εκτοξεύσει» ευρωπαϊκά την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός και στο πολύ σημαντικό για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, κομμάτι των διασυνδέσεων ανά την Ευρώπη, είναι πρωταθλητής. Τα τεράστια deal που έχουν γίνει στις πωλήσεις και τις αγορές του συλλόγου έχουν την σφραγίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του που κατάφεραν να βάλουν τον Ολυμπιακό σε ένα κλειστό κλαμπ κορυφαίων συλλόγων και κορυφαίων μάνατζερ.

Μια απόδειξη του πόσο πολύ έχει ξεφύγει ο Ολυμπιακός είναι και το τεράστιο deal της μεταγραφής του Κώστα Τσιμίκα στην Λίβερπουλ. Ένα deal που ολοκληρώθηκε μετά από απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις διοικήσεις Ολυμπιακού και Λίβερπουλ χωρίς την μεσολάβηση μάνατζερ! Σε τέτοια μεγάλα deal είναι δεδομένη η μεσολάβηση κάποιου μάνατζερ, μεγαλομάνατζερ για την ακρίβεια που αναλαμβάνει να ολοκληρώσει την μεταγραφή.

Κάτι τέτοιο για παράδειγμα είχε συμβεί στο παρελθόν στις μεγάλες πωλήσεις του Ολυμπιακού όπως του Μήτρογλου στην Φούλαμ, του Ρέτσου στην Λεβερκούζεν και πρόσφατα του Ποντένσε στην Γουλβς. Κορυφαίοι μάνατζερ όπως οι Μέντες και Ραιόλα αναλάμβαναν να ολοκληρώσουν τις μεταγραφές, κάτι που συμβαίνει βεβαίως σε πολλές περιπτώσεις μεταγραφών και στο εξωτερικό. Στην υπόθεση του Τσιμίκα δεν χρειάστηκε η μεσολάβηση κανενός. Οι διοικήσεις Ολυμπιακού και Λίβερπουλ έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεις και συμφώνησαν.

Μια ακόμη απόδειξη της δυναμικής που έχει φέρει στον Ολυμπιακό η διοίκηση Μαρινάκη. Ο Ολυμπιακός συνδιαλέγεται απευθείας με κορυφαίους συλλόγους όπως η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης και η νυν πρωταθλήτρια Αγγλίας. Η τεράστια Λίβερπουλ με την οποία η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει άριστες σχέσεις.