Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου για τον Covid-19

Τι αναφέρει στο «Βήμα» ανώτατος αξιωματούχος της λεωφόρου Κατεχάκη.

«Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου που απομακρύνθηκε είχε πολύμηνες τριβές με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίησης για σειρά θεμάτων, εκτός του Covid-19. Δεχόταν υποδείξεις για ελέγχους εκτός του ζητήματος του κορωνοϊού που δεν ήταν αρμοδιότητας της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα προκειμένου να σταματήσουν αυτές  οι προστριβές είχε συζητηθεί και προ μερικών μηνών η μετάθεση του εν λόγω αξιωματικού. Όμως δεν ήταν εφικτή για τυπικούς λόγους. Τώρα η απόφαση μετάθεσής του δεν υπήρξε λόγω της καταγγελόμενης αδιαφορίας του για ελέγχους στο νησί για τον Covid-19 αλλά για να σταματήσει αυτές τις κρίσιμες στιγμές η εν λόγω διαμάχη διαρκείας στο νησί».

Αυτό ανέφερε μιλώντας προς «Το Βήμα» υψηλόβαθμος παράγοντας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την απομάκρυνση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου όπου έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού.

Ο ίδιος αξιωματούχος προσέθεσε ότι «η  συγκεκριμένη μετάθεση δεν είναι δείγμα επίδειξης πυγμής προκειμένου οι διοικητές υπηρεσιών να προχωρούν σε ενδελεχείς ελέγχους για τoν Covid-19, οι οποίοι μέχρι τώρα θεωρούνται επαρκείς. Έχει πολλές ιδιαιτερότητες και συνδέεται με προγενέστερα προβλήματα».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk