Σύμφωνα με τα σερβικά Μέσα και το «mozzartsport.com», ο Φεντερίκο Μακέντα, φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τον Ερυθρό Αστέρα, έχοντας έτοιμο συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που φτάνουν τις 700 χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο η πλευρά του Παναθηναϊκού παραμένει αμετανόητη, απαιτώντας ένα ποσό κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ, το οποίο οι Σέρβοι δεν είναι πρόθυμοι να το δώσουν. Οι «ερυθρόλευκοι» θα φτάσουν την υπόθεση όσο πιο μακριά μπορούν, αφού επιθυμούν διακαώς την απόκτηση του Μακέντα, πιέζοντας έτσι το «τριφύλλι» που γνωρίζει πως μπορεί να τον χάσει ως ελεύθερο το επόμενο καλοκαίρι.

Ο προπονητής του Ερυθρού, Ντέγιαν Στάνκοβιτς, είχε μιλήσει πρόσφατα για τον 28χρονο Ιταλό επιθετικό του Παναθηναϊκού, χωρίς να διαψεύδει το ενδιαφέρον της ομάδας του, για τον ποδοσφαιριστή. «Δεν διαβάζω τα Μέσα της Ελλάδας. Τον θυμάμαι από τις μέρες που αγωνιζόταν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πράγματι έκανε πολύ καλή σεζόν με τον Παναθηναϊκό. Μιλάμε κάθε μέρα με τους ανθρώπους της ομάδας για όλα τα θέματα. Εάν προκύψει κάτι, με κάποια μεταγραφή θα ενημερωθείτε και εσείς» ανέφερε ο Στάνκοβιτς».