Στην επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων της στη Μεσόγειο προχωρά η εταιρεία κρουαζιέρας ΜSC Cruises με ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο για τη βέλτιστη προστασία της υγείας και της ασφάλειας των επιβατών, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Η αρχή γίνεται με δύο κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises, το MSC Grandiosa και το MSC Magnifica, τα οποία θα πραγματοποιούν 7ήμερες κρουαζιέρες στη Δυτική και την Ανατολική Μεσόγειο, αντίστοιχα. Το MSC Magnifica θα επισκέπτεται πέντε προορισμούς, εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται στην Ελλάδα, κάτι που δείχνει ότι η χώρα μας αποτελεί πόλο έλξης για τον κλάδο της κρουαζιέρας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που άνοιξε ξανά τα λιμάνια της και υιοθέτησε πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας τα οποία η MSC Cruises εφαρμόζει στα δικά της πρωτόκολλα.

Αναλυτικά, το MSC Magnifica θα αναχωρεί από το Μπάρι της Ιταλίας και θα επισκέπτεται, κατά σειρά, την Κέρκυρα, το Κατάκολο, τον Πειραιά και στη συνέχεια την Τεργέστη, προτού επιστρέψει και πάλι στο Μπάρι. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, έως το τέλος Οκτωβρίου, αρχής γενομένης από τις 22 Αυγούστου βάσει του έως τώρα σχεδιασμού της εταιρείας, υπό την αίρεση της έγκρισης των ιταλικών αρχών και της ετοιμότητας των ελληνικών λιμανιών. Το πρώτο δρομολόγιο θα φτάσει στην Κέρκυρα στις 23 Αυγούστου, στο Κατάκολο στις 24 και στον Πειραιά στις 25 του μήνα. Εντός του Οκτωβρίου η εταιρεία θα ανακοινώσει το σχεδιασμό της για τον προσεχή χειμώνα.