Τη θέση ότι οι διμερείς συμφωνίες δεν επιλύουν τις διαφορές στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά αυξάνουν ακόμα περισσότερο τις εντάσεις διατυπώνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, σχολιάζοντας τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Όπως τονίζει ο κ. Κριθαρίδης, το ΜέΡΑ25 είχε υπογραμμίσει από την πρώτη στιγμή την ανάγκη να καλέσει η ελληνική κυβέρνηση περιφερειακή διάσκεψη όλων των χωρών που βρέχονται από την Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο την πολυμερή διευθέτηση για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδες, χωρίς επιδιαιτησίες τρίτων χωρών/συμφερόντων και χωρίς φυσικά την «προοπτική» των καταστροφικών εξορυκτικών διαδικασιών.

Αυτό, άλλωστε, υπενθυμίζει ο κ. Κριθαρίδης, είχε επισημάνει και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό πριν από δύο εβδομάδες. «Εμείς», σημειώνει ο εκπρόσωπος του κόμματος, «επαναφέρουμε την πρότασή μας για περιφερειακή διάσκεψη όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς συνιστά τη μόνη προοπτική για ειρηνική επίλυση».