Η ομάδα… σύμβολο του Europa League θα συνεχίσει να διεκδικεί μια κούπα που της έχει γίνει συνήθεια. Η Σεβίλλη δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στη Ρόμα να ελπίζει. Στο νοκ άουτ παιχνίδι που έγινε στη Γερμανία οι παίκτες του Λοπετέγι κυριάρχησαν από την αρχή μέχρι το τέλος, επικράτησε με 2-0 και πήραν την πρόκριση για το Final 8 του Europa League. Εκεί που θα συναντήσουν τον νικητή της κόντρα Γουλβς – Ολυμπιακός.

Η Σεβίλλη ήταν αυτή που επέβαλλε τον ρυθμό της από το ξεκίνημα του ματς και είχε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Κουντέ που βρήκε στο δοκάρι. Τελικά οι Ισπανοί κατάφεραν να μετουσιώσουν την κυριαρχία τους σε γκολ, με τον Ρεγκιλόν να κάνει εξαιρετική ενέργεια στο 22′, να περνάει δύο παίκτες και με σουτ μέσα από την περιοχή να ανοίγει το σκορ.

Οι Σεβιλλιάνοι ήταν καλύτεροι και στη συνέχεια, με τη Ρόμα να μην μπορεί να βρει αντίδραση και να απειλήσει. Ο Τζέκο έμενε μακριά από την υπόλοιπη ομάδα, οι γραμμές ήταν… κομμένες, οι παίκτες του Λοπετέγι κυριαρχούσαν παντού. Και λίγο πριν το ημίχρονο βρήκαν δεύτερο γκολ, με τον Οκάμπος να κάνει καταπληκτική ενέργεια από δεξιά και να μοιράζει… πάρε – βάλε στον Γιουσέφ Ενεσίρι, που σε κενή εστία έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος η Σεβίλλη έκανε περισσότερο διαχείριση, με τη Ρόμα να προσπαθεί, να χάνει 1-2 ευκαιρίες για να μπει και πάλι στο ματς, αλλά μάλλον τυχερή ήταν που δε δέχτηκε περισσότερα τέρματα στην κόντρα επίθεση.